slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Λεηλατημένη πόλη η Αθήνα... την έκαψαν "Έλληνες"

Μετρούν πληγές...
Λεηλατημένη πόλη θυμίζει η Αθήνα καθώς το ιστορικό κέντρο της είναι κατεστραμμένο από τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν χθες και συνεχίστηκαν μέχρι και λίγο μετά τα μεσάνυχτα.
Μέχρι τα ξημερώματα τουλάχιστον τρία κτίρια στις οδούς Αθηνάς, Ερμού και Χρ. Λαδά, φλέγονταν με τους πυροσβέστες να προσπαθούν να διασώσουν ότι ήταν δυνατόν. Νωρίς το πρωί οι φλόγες έσβησαν αλλά οι πυροσβεστικές δυνάμεις παρέμεναν στα σημεία.



Οι κουκουλοφόροι που άρχισαν να πυρπολούν κτίρια αργά το απόγευμα θέλοντας να δυσχεράνουν το έργο της πυροσβεστικής υπηρεσίας έστηναν πύρινα οδοφράγματα στους δρόμους με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η πρόσβαση των πυροσβεστικών στα σημεία που είχαν εκδηλωθεί οι πυρκαγιές. Συνολικά 47 κτίρια τυλίχθηκαν στις φλόγες, με τον πρώτο επίσημο απολογισμό. Δεκάδες πολίτες τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία.

Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών επιχειρήσεων συνελήφθησαν 67 άτομα, για επιθέσεις κατά των αστυνομικών και φθορές σε καταστήματα και κτίρια ενώ προσήχθησαν άλλα 75 άτομα. Σύμφωνα με την αστυνομία τραυματίστηκαν 68 αστυνομικοί από τις επιθέσεις των νεαρών κουκουλοφόρων.

Αναφερόμενος στις καταστροφές της πόλης, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης μιλώντας στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA" δήλωσε: "Δυστυχώς το μέγεθος των καταστροφών είναι αντίστοιχο του Δεκεμβρίου του 2008. οι κεντρικοί δρόμοι, Σταδίου, Πανεπιστημίου Ακαδημίας έχουν υποστεί πάρα πολύ σοβαρές ζημιές και οι δημόσιες υποδομές και τα εμπορικά καταστήματα και μάλιστα σε περιόδους εκπτώσεων. Για πολλοστή φορά βιώνουμε και μάλιστα με κλιμακούμενη ένταση αυτή την κατάσταση. Το μήνυμα που πρέπει να στείλουμε είναι ότι αυτό δεν θα κάμψει το ηθικό των κατοίκων της Αθήνας. Η συντριπτική πλειονότητα είναι άνθρωποι φιλήσυχοι, άνθρωποι ήσυχοι που θέλει να προοδεύσει η χώρα. Δεν θα επιτρέψουμε να καμφθεί το ηθικό και να καταστρέψουν την πόλη.... Στους κεντρικούς δρόμους βρίσκονται όλα τα συνεργεία του δήμου ούτως ώστε να αποκατασταθεί η κυκλοφορία".

 megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: