slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟ. ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΝΑΞΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Στο κρατικό σχέδιο καταστολής και οι φωτιές
Το σχέδιο της κυβέρνησης ήταν ξεκάθαρο:Να μη φτάσει ο κόσμος στο Σύνταγμα. Να τσακίσουν τη διαδήλωση.
Το ΚΚΕ καταγγέλλει το κρατικό σχέδιο καταστολής και τρομοκράτησης του λαού που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Την ώρα που τα κόμματα της πλουτοκρατίας και της ευρωλυκοσυμμαχίας εκβιάζουν και απειλούν το λαό και...... ετοιμάζονται να ψηφίσουν το μνημόνιο της λαϊκής χρεοκοπίας, διάφοροι μηχανισμοί πυρπολούν κτίρια για να διαμορφωθεί το σκηνικό της καταστροφής που φέρνουν στο λαό. Λίγο πριν, τα ΜΑΤ και κουκουλοφόροι έδρασαν συντονισμένα ενάντια στις μεγαλειώδεις λαϊκές διαδηλώσεις για να τις διαλύσουν.

Χρησιμοποιούν το ψέμα, τον εκβιασμό, την καταστολή και την προβοκάτσια, με στόχο να υποτάξουν το λαό. Αυτά είναι τα όπλα τους. Είναι όμως ανήμποροι, αν μπροστά τους βρουν ένα λαό αποφασισμένο και οργανωμένο να τους αντιμετωπίσει, να παλέψει για το δίκιο του και να το κατακτήσει.

Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη, το λαό, τη νεολαία σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα, για να εμποδίσει οποιαδήποτε απόπειρα λήψης αυταρχικών μέτρων.

Οι κρατικοί κατασταλτικοί μηχανισμοί χτύπησαν με τόνους χημικών και κρότου - λάμψης, εντελώς αναίτια, δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτών που πλημμύρισαν χτες το κέντρο της πόλης, την ώρα που συζητιόταν στη Βουλή το νέο μνημόνιο. Η Αθήνα βούλιαξε από άκρη σε άκρη (από Ομόνοια μέχρι Σύνταγμα και τους Στύλους Ολυμπίου Διός). Και έμεινε έτσι επί 6 και πλέον ώρες, παρά το όργιο καταστολής και τη δράση προβοκατόρων που έκαιγαν κτίρια στο κέντρο της πόλης.

Παρά τις άγριες επιθέσεις, τις πυρκαγιές σε κτίρια, τους πολλούς τραυματίες, ο κόσμος δεν έφυγε. Οι συγκεντρώσεις δεν διαλύθηκαν. Οι διαδηλωτές παρέμειναν εκεί. Στη θέση τους. Έδειξαν ότι ο λαός έχει τη δύναμη να διαλύσει τα σχέδιά τους. Οι διαδηλωτές έσπασαν το φόβο και την τρομοκρατία! Τη στιγμή που οι επιθέσεις βρίσκονταν σε εξέλιξη, αρκετός κόσμος ξεκινούσε από τα σπίτια του για να κατέβει στο κέντρο της πόλης.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εκείνοι που με λύσσα στις 20 Οκτώβρη επιτίθονταν σε άλλους διαδηλωτές καθώς προστάτευαν τη Βουλή του Μνημονίου, αυτοί οι ίδιοι που κάθε λίγο μιλούν ξεδιάντροπα για ανυπακοή, για λαικές αντεπιθέσεις και λοιπά λόγια του αέρα, για ακόμη μια φορά την έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια όταν τα ΜΑΤ άρχισαν να επιτίθονται χωρίς καμία απολύτως αφορμή στον κόσμο που βρίσκονταν συγκεντρωμένος στις στήλες του Ολυμπίου Διός στις 10:20 περίπου το βράδυ, κι έσκυψαν το κεφάλι κάτω, υπό τα γιουχαίσματα των υπόλοιπων συγκεντρωμένων, 67 ακριβώς χρόνια από την υπογραφή της Συμφωνίας της Βάρκιζας!

Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφαλι, αυτοί θα σε πουλήσουν στη Βάρκιζα και πάλι

Ανώνυμος είπε...

Η Ευδοκιά είναι η ξαπλωμένη ή κάνω λάθος;