slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Π. Ρήγας: Κατόπιν ενεργειών μου στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ΘΑ προωθηθούν μέτρα βελτίωσης της λειτουργίας του ΕΣΥ στις Κυκλάδες!!!!

Το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, έχοντας ως προτεραιότητα τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας στο νησιωτικό χώρο, εξαίρεση προχωρά στην κατ 'ρύθμιση ορισμένων θεσμικών ζητημάτων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν προβλήματα που εμφανίζονται με ιδιαίτερη οξύτητα στα νησιά μας, στον τομέα της Υγείας.

Έτσι, για την κάλυψη των κενών θέσεων των αγροτικών γιατρών, στο χρονικό διάστημα της τρίμηνης εκπαίδευσης που πραγματοποιούν οι νεοδιοριζόμενοι στα Νοσοκομεία Σύρου και Νάξου, θα δίνεται η δυνατότητα στη ΔΥΠΕ να παρατείνει τις συμβάσεις όσων ήδη υπηρετούν, εφόσον το επιθυμούν ή διαφορετικά να προσλαμβάνει επικουρικούς γιατρούς, για τρεις μήνες.

Επίσης, η ΔΥΠΕ θα έχει τη δυνατότητα να χειρίζεται η ίδια τον κατάλογο των επικουρικών γιατρών, ο οποίος και θα παραμένει ανοικτός, ούτως ώστε, σε περίπτωση μη αποδοχής διορισμού από τον πρώτο του καταλόγου, να καλείται ο επόμενος στη σειρά κ.ο.κ .

Οι πιο πάνω ρυθμίσεις θα εισαχθούν στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τις μεταμοσχεύσεις στην Ελλάδα.

Για τη γενικότερη αλλαγή του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του ΕΣΥ στο νησιωτικό χώρο, αλλά και για τη διαμόρφωση των νέων Οργανισμών των Νησιωτικών Μονάδων Υγείας, καθώς επίσης και για το καθεστώς διακομιδής των ασθενών, το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης έχει συγκροτήσει επιτροπή, η οποία και θα καταθέσει τις προτάσεις της, προκειμένου να ακολουθήσει διαβούλευση δημόσια.

Ειδικότερα για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα:

1) Διορίζονται και καλούνται για ανάληψη υπηρεσίας 5 γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων για το Νοσοκομείο της Σύρου (καρδιολόγος, νευρολόγος, οφθαλμίατρος και δύο παιδίατροι), καθώς και ένας παθολόγος για το Κ.Υ. της Πάρου.

2) Διορίζονται, από τη ΔΥΠΕ, 11 επικουρικοί γιατροί στις μονάδες Υγείας που εποπτεύονται από το Νοσοκομείο Σύρου και 3 για όσες εποπτεύονται από το Νοσοκομείο της Νάξου (δηλαδή σε Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία των νησιών Πάρου, Αμοργού, Μήλου, Σίφνου κ.λ . π.).

3) Δίνεται η δυνατότητα στη ΔΥΠΕ να τοποθετήσει επικουρικούς γιατρούς στις νησιωτικές Υγειονομικές Μονάδες, προκειμένου να καλυφθούν κενές θέσεις παραϊατρικού, τεχνικού και διοικητικού προσωπικού.

Διευκρινίζεται ότι η διαδικασία πρόσληψης προσωπικού με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, γίνεται πλέον αποκλειστικά και μόνο με το αντικειμενικό σύστημα επιλογής (κριτήρια ΑΣΕΠ).

Για την έγκαιρη προώθηση όλων των πιο πάνω ζητημάτων, ο Υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Παναγιώτης Ρήγας, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, καθώς και με τους υπεύθυνους της 2 ης ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ (ΠΟΤΕ? ΚΑΑΑΠΟΤΕ) ΒΟΛΕΥΤΗΤΕ ΣΤΗ ΒΑΡΚΑ ΓΙΑ ΣΥΡΟ. ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΤΑ ΑΚΟΥΜΠΑΤΕ ΣΕ ΙΚΑ ΚΑΙ ΤΕΒΕ ΟΜΩΣ Ε?