Blogger Gadgets

slider

Το gmail του naxios

Στείλτε μας Ειδήσεις-Σχόλια-Παρατηρήσεις-Αρθογραφία Στο email - naxios.blogspot.com@gmail.com Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων Η φωνή της ΝΑΞΟΥ.

Παρασκευή, 15 Απριλίου 2011

Προγραμματικές δηλώσεις έκανε ο ΓΑΠ λες και ανέλαβε χθες Πρωθυπουργός

"Θα προχωρήσω με αυτούς που θέλουν να αλλάξει η χώρα", υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ

Το βασικό διακύβευμα σήμερα είναι η ανόρθωση και η ανασυγκρότηση της χώρας, η δημιουργία μιας καλύτερης χώρας και όχι η επιστροφή στο παρελθόν, τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Παπανδρέου προέβαλε ως μοναδικό σίγουρο δρόμο για την έξοδο της χώρας από την κρίση, τον Οδικό Χάρτη που παρουσίασε το πρωί στο Υπουργικό Συμβούλιο, απορρίπτοντας τις προτάσεις της αντιπολίτευσης οι οποίες, όπως είπε, θα οδηγήσουν στην περαιτέρω απαξίωση και την πτώχευση της χώρας. Θα ακολουθήσουμε, τόνισε, το σίγουρο δρόμο για να σώσουμε και να φτιάξουμε την Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στο δρόμο αυτό και δεν με ενδιαφέρει, τόνισε, αν θα έχω μια μόνο θητεία ως πρωθυπουργός. Το μόνο που με ενδιαφέρει, πρόσθεσε, είναι το 2013 να έχουμε παραδώσει μια διαφορετική Ελλάδα που δεν θα κινδυνεύει από κρίσεις και θα κοιτάζει το μέλλον με αισιοδοξία.

Για όλα όσα πρέπει να γίνουν χρειάζεται πολλή δουλειά, τόνισε όμως μπορούμε να πετύχουμε αν δουλέψουμε όλοι μαζί. Και χαρακτήρισε τον Οδικό Χάρτη φιλόδοξο, ελπιδοφόρο και ρεαλιστικό για τη χώρα με πρωταγωνιστές τους πολίτες.

Ο κ. Παπανδρέου διακήρυξε επίσης την απόφασή του να προχωρήσει με όσους θέλουν να αλλάξει η πατρίδα μας (εισπράττοντας τα χειροκροτήματα των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας) που είναι η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας, ανεξάρτητα από το κόμμα που ψηφίζουν οι πολίτες και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα πετύχουμε κοιτώντας μπροστά και όχι πίσω.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και σε ορισμένα ειδικά θέματα που αφορούν στην οικονομική και τη θεσμική πολιτική. Ενόψει της συζήτησης που γίνεται περί νέων μέτρων, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρξουν οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και ότι οι όποιες παρεμβάσεις θα είναι στοχευμένες.

Επίσης ανέφερε ότι δεν θα υπάρξουν ούτε οριζόντιες αυξήσεις στη φορολογία των μισθωτών, ούτε στη φορολογία των επιχειρήσεων. Όλη σχεδόν η προσπάθεια, πρόσθεσε, θα κατατείνει στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Παπανδρέου και στην αναθεώρηση του Συντάγματος, η οποία, όπως τόνισε, βρίσκεται στην κορυφή των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης. Αυτή τη φορά ανέφερε δεν θα προχωρήσουμε σε μια τεχνική αναθεώρηση αλλά ύστερα από διάλογο η χώρα θα αποκτήσει ένα νέο καταστατικό Χάρτη από τον οποίο θα απουσιάζουν ρυθμίσεις όπως εκείνες του άρθρου 86 για το νόμο περί ευθύνης υπουργών με τον οποίο δεν αποδίδεται δικαιοσύνη και συντηρείται το αίσθημα αδικίας στους πολίτες.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε επίσης ότι μεγάλη προτεραιότητα για την κυβέρνηση αποτελεί η Χάρτα Κοινωνικών Δικαιωμάτων για ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης, ενώ υπογράμμισε ότι το πεδίο στο οποίο δίνεται η μάχη για να αλλάξει η χώρα, είναι το κράτος.

Αναφερόμενος στην κατάσταση που υπάρχει στη χώρα τα τελευταία χρόνια ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η Ελλάδα είναι το πρώτο θύμα της παγκόσμιας κρίσης, καθώς εγκλωβίστηκε σε λογικές και νοοτροπίες του παρελθόντος. Όλα αυτά, τόνισε, δείχνουν τη δυσκολία του εγχειρήματος και τον άθλο που πέτυχε η κυβέρνηση αποτρέποντας τη χρεοκοπία της χώρας.

Ο κ. Παπανδρέου δεν έκρυψε ότι η κατάσταση είναι ακόμα κρίσιμη. Είμαστε, είπε, στην Εντατική και απλά όπως είπε πέρσι σωθήκαμε την τελευταία στιγμή. Το θέμα, τόνισε, δεν είναι να εντοπίσεις το πρόβλημα αλλά να το θεραπεύσεις.

Όταν πριν ένα χρόνο γλιτώσαμε τα χειρότερα, ανέφερε ο πρωθυπουργός και μείναμε ζωντανοί έχασαν όσοι είχαν ποντάρει στην κατάρρευσή μας. Και σήμερα όσοι κινδυνολογούν θα πέσουν έξω.

Σχετικά με το πότε η Ελλάδα θα βγει από την κρίση, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία εξόδου, αλλά είπε ότι είναι στο χέρι μας να βγούμε νωρίτερα ή αργότερα. Και πρόσθεσε ότι αν το ρίξουμε στα μοιρολόγια δεν θα δούμε άσπρη μέρα. Από την άλλη, όπως τόνισε, αν προσπαθήσουμε το 2012 μπορεί να διαφανεί και η διέξοδος. Έχουμε τόνισε, μοναδική ευκαιρία να κάνουμε τα στοιχειώδη για να μην ξαναβρεθούμε στα ίδια.

Υπεραμύνθηκε της αναγκαιότητας του μνημονίου τονίζοντας ότι πόσο αναγκαία και αναπόδραστη ήταν η προσφυγή σε αυτό αποδεικνύεται από τις προσφυγές της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας.

Σχετικά με τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης ο πρωθυπουργός τόνισε ότι λέγονται πολλά και ανεύθυνα. Δεν μιλάμε τόνισε για πειραματόζωα αλλά για έναν λαό και μια οικονομία.

Η κυβέρνηση, τόνισε, διαχειρίζεται με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο το πρόβλημα του χρέους και αυτό το απέδειξε στις Συνόδους Κορυφής της 11ης και 25ης Μαρτίου.

Κινούμαστε, πρόσθεσε, συστηματικά και αθόρυβα χωρίς να μπαίνουμε στη λογική της αντιπαράθεσης με όσους μας θέλουν πειραματόζωα.

Ανέφερε επίσης ότι η ύφεση δεν είναι αποτέλεσμα του μνημονίου καθώς προϋπήρχε και πρόσθεσε ότι ο ρυθμός της ήδη μειώνεται και το 2012 μπορούμε να μπούμε σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Φυσικά και υπάρχει ελπίδα, ανέφερε επίσης ο πρωθυπουργός και αυτό το αποδείξαμε ήδη. Κρατάμε, τόνισε, το τιμόνι της χώρας στα χέρια μας ενώ για την επιτυχία μας ενδιαφέρονται και οι εταίροι καθώς η επιτυχία αυτή θα είναι και δική τους.

Ζήτησε από τους βουλευτές του Κινήματος να αντισταθούν στη ρητορική της μοιρολατρίας και της μιζέριας καθώς, όπως είπε, αυτή τη συντηρηθούν όσοι θέλουν να μην αλλάξει η Ελλάδα.

Χαρακτήρισε επίσης σημαντική την προσφορά της Κοινοβουλευτικής Ομάδας η οποία, όπως τόνισε, πέρα της κριτικής είχε προσφορά και στήριξη στο κυβερνητικό έργο. Ο ίδιος δεσμεύτηκε να δώσει και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών του για να υπερασπιστεί την Ελλάδα που δημιουργούμε όλοι μαζί.

Ζήτησε επίσης τη στήριξη του λαού όχι στην κυβέρνηση όπως είπε, αλλά στην κοινή προσπάθεια και πρόσθεσε ότι η συναίνεση δεν επιτυγχάνεται μόνο στη Βουλή και στα τηλεοπτικά παράθυρα αλλά στην κοινωνία. Πρέπει σήμερα να ξανανιώσουμε όλοι Έλληνες, τόνισε επίσης ο κ. Παπανδρέου και να δημιουργηθεί μια νέα συμμαχία με τους πολίτες, τη στάση των οποίων καθορίζει ο ορθός λόγος.

Η Ελλάδα του 2013, ανέφερε ο πρωθυπουργός θα έχει θέσει γερές βάσεις για το μέλλον της ακολουθώντας το σωστό δρόμο που χαράσσει ο Οδικός Χάρτης που είναι πολύ συγκεκριμένο σχέδιο και θα μας οδηγήσει από την ύφεση στην ανάπτυξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :