slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Το 17% των ενεργών πολιτών έχει αποκλειστεί από τα δάνεια

Σε δυσβάσταχτο ζυγό εν μέσω ύφεσης και πιστωτικής ξηρασίας έχει εξελιχθεί ο “Τειρεσίας” για το 17% περίπου των ενεργών πολιτών της χώρας, έχουν μπει στις μαύρες λίστες του διαβόητου διατραπεζικού συστήματος.

Περισσότεροι από 1.700.000 δανειολήπτες και 350 χιλ νομικά πρόσωπα -ρεκόρ όλων των εποχών- αδυνατούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς τις τράπεζες εξαιτίας της κρίσης, και έτσι βρέθηκαν καταχωρισμένοι στη μαύρη λίστα του...
“Τειρεσία.


Έτσι οι οφειλές των ελληνων που βρίσκονται στο κόκκινο διαμορφώνονται στα 26,1 δισ. ευρώ, ενώ εάν σε αυτά προστεθούν και οι ακάλυπτες επιταγές, που μέχρι το τέλος του χρόνου θα προσεγγίσουν τα 2 δισ. ευρώ, το συνολικό ύψος των «κόκκινων δανείων» διαμορφώνεται σε 28 δισ. ευρώ.


Εντωμεταξύ εν μέσω κρίσης και χρηματοδοτικής ανυνδρίας οι πάσης φύσεως εκπρόσωποι της κατ΄ ευφημισμόν ονομαζόμενης “δευτερογενούς αγοράς” χρήματος κάνουν χρυσές δουλειές. Απελπισμένοι πολίτες και επιχειρήσεις που καίγονται για ρευστό δανείζονται από αυτές τις πηγές με ετήσια επιτόκια που σε ακραίες περιπτώσεις φτάνουν ακόμη και το 80%, με το επιτόκιο να κινείται κατά μέσο όρο στο 25%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: