slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ «ΑΣΤΕΡ» (ΑΝΩΤΕΡΑ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΡΟΔΟΥ)

Ρόδος 6 Οκτωβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

«ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ»


► Συνεχίζοντας τις παρεμβάσεις και αναδεικνύοντας τα ζητήματα τις καθημερινότητας, ο επικεφαλής του συνδυασμού ‘’ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ’’ κος Χαράλαμπος Κόκκινος μαζί με τους συνεργάτες του, σήμερα Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010, επισκέφθηκε την Ανωτέρα Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων (ΑΣΤΕΡ) και είχε συνάντηση με εργαζόμενους και με φοιτητές της Σχολής.

Διαπιστώθηκε η αγωνία για το μέλλον της Σχολής, η…

οποία επί πενήντα τέσσερα (54) συναπτά έτη προσφέρει στον ελληνικό τουρισμό. Αγωνία και αβεβαιότητα που δημιουργήθηκε εξαιτίας των αβάσιμων και επιπόλαιων δηλώσεων της Υπουργού Παιδείας δια βίου μάθησης και Θρησκευμάτων κ.Διαμαντοπούλου σε εκπομπή της ΝΕΤ (27/09/2010), η οποία μιλούσε για κλείσιμο των ΤΕΙ που δεν είχαν μεγάλη ζήτηση και μεταξύ αυτών εσφαλμένα συμπεριέλαβε και την ΑΣΤΕΡ. Στην ίδια δήλωση ανέφερε ότι επέτυχαν μόνο εννιά (9) σπουδαστές ενώ στη πραγματικότητα υπήρχε έντονο ενδιαφέρον και σχεδόν καλύφθηκαν οι ενενήντα (90) θέσεις που ήταν προς κλήρωση.
Ο κος Κόκκινος δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει τη δέουσα σημασία και υποστήριξη στην ΑΣΤΕΡ που διακρίνεται για την πολύχρονη προσφορά και ιστορία της. Η πολιτεία πρέπει να στηρίξει και όχι να υποθηκεύσει το μέλλον της Σχολής που βρίσκεται στην ακριτική Ελλάδα και σε ένα από τα νησιά-ναυαρχίδες του τουρισμού, τη Ρόδο.
Ζητάμε από την πολιτεία, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, να στηρίξει την εκπαίδευση στα νησιά μας και η Υπουργός Παιδείας, δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κα Διαμαντοπούλου, να λειτουργήσει θετικά και όχι με δηλώσεις που την εκθέτουν και δείχνουν την ελλιπή ενημέρωση της.

► Ο κος Κόκκινος αναχώρησε σήμερα από τη Ρόδο και θα συνεχίσει την περιοδεία του στις Κυκλάδες με πρώτο σταθμό τη Μύκονο, όπου ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, θα παρευρεθεί σήμερα το απόγευμα στα εγκαίνια της «Θυρίδας Επιχειρηματικότητας» , έργο που είχε ενταθεί, χρηματοδοτηθεί και ολοκληρωθεί επί θητείας του (2004-2009) στο ΠΕΠ Νότιου Αιγαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: