slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Καθεστώς Σοβιέτ στην ενημέρωση

papakonstantinou_03.jpg

Ντε και καλά ο Παπακωνσταντίνου στη χθεσινοβραδινή τηλεοπτική του συνέντευξη στο Mega δεν ήθελε να πείσει τους πολίτες με την επιχειρηματολογία του αλλά να επιβάλλει στους δημοσιογράφους που του έπαιρναν συνέντευξη, τη δική του «μοναδική» αλήθεια!

Μόνο που ο Πρετεντέρης δεν μάσησε όπως δεν πρέπει να μασάει κανείς δημοσιογράφος όταν παίρνει συνεντεύξεις από τέτοιου είδους και ήθους υπουργούς. Διαβάστε το σχετικό απόσπασμα από το απομαγνητοφωνημένο κείμενο:

« Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Με συγχωρείτε, σας άκουσα κι εσάς πριν, κ. Πρετεντέρη, να λέτε ότι υπάρχει και η μία αλήθεια, υπάρχει και η άλλη αλήθεια. Δεν υπάρχουν δύο αλήθειες, υπάρχουν στοιχεία.

Κ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Δύο αλήθειες υπάρχουν.

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Υπάρχουν στοιχεία, κ. Πρετεντέρη.

Κ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Ο καθένας με στοιχεία, κ. Παπακωνσταντίνου, λέει την άποψή του...

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Δεν είναι δυνατόν να στεκόμαστε μπροστά στους Έλληνες πολίτες και να τους λέμε ότι ξέρετε το έλλειμμα είναι 9,9%, όταν το έχει πιστοποιήσει η Eurostat, στο μέγεθος που το έχει πιστοποιήσει.

Κ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Επειδή δεν ζήσαμε στη Σοβιετική Ένωση και ελπίζω να μην ζήσουμε, επίσημη αλήθεια στην Ελλάδα δεν υπάρχει. Ο καθένας έχει τη γνώμη του. Έχουμε Δημοκρατία, οι απόψεις των μεν και των δε συγκρούονται πάνω στην πολιτική, γίνεται πολιτικός διάλογος και αυτό λέγεται πολιτικός διάλογος και ο ένας πείθει ενώ δεν πείθει ο άλλος.

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Ναι, αλλά υπάρχει και η αλήθεια των αριθμών και δεν μπορούμε να την αγνοούμε.

Κ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Μόνο στη Σοβιετική Ένωση το Πολιτικό Γραφείο έβγαινε με επίσημη αλήθεια. Τα έχουμε ξεπεράσει αυτά.

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Ξέρετε πολύ καλά ότι δεν μίλησα για επίσημη αλήθεια, μην διαστρεβλώνετε αυτά που λέω.

Κ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Έχετε το δικαίωμα να έχετε τη δική σας και ο κ. Σαμαράς να έχει τη δική του. Και όποιος πείσει τον ελληνικό λαό.

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Λέω, όμως, ότι δεν μπορεί κάποιος να λέει αυτή την στιγμή ότι υπάρχουν δύο εκδοχές.

Κ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Δύο εκδοχές υπάρχουν.

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Διότι δεν υπάρχουν δύο εκδοχές, υπάρχει η πραγματικότητα που έχουν πιστοποιήσει οι διεθνείς οργανισμοί και είναι το έλλειμμα που έχει σήμερα η χώρα μας».

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: