slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Οδοιπορικό του Alpha στη Νάξο, ημέρα 4η: Σχοινούσα και Ηρακλειά! (ΒΙΝΤΕΟ)

Με επίσκεψη στη Σχοινούσα και στην Ηρακλειά συνεχίστηκε την Πέμπτη, για τέταρτη μέρα, το οδοιπορικό του Alpha και του ρεπόρτερ του, Γιώργου Γρηγοριάδη, στη Νάξο και στις Μικρές Κυκλάδες, όπου, θυμίζουμε, βρίσκονται ως προσκεκλημένοι της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, αλλά και στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής αποστολής του Alpha με τίτλο «Alpha Ελλάδα» (η οποία ταξιδεύει στην ελληνική περιφέρεια με στόχο να καταγράψει τις αγωνίες των Ελλήνων μέσα στην καραντίνα αλλά και τις προσδοκίες τους για το τι μέλλει γενέσθαι μετά τον κορονοϊό). Τα ρεπορτάζ του Γ. Γρηγοριάδη ήταν γεμάτα πανέμορφες εικόνες από τα δύο υπέροχα νησιά μας, τα οποία έχουν φροντίσει να κρατηθούν μακριά από τον… κορονοϊό, ενώ έδωσαν και το στίγμα της καθημερινότητάς τους, αλλά και των προετοιμασιών των κατοίκων τους για το καλοκαίρι που πλησιάζει...

Οι Σχοινουσιώτες, που τήρησαν ευλαβικά τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό, τώρα βγάζουν την περίφημη φάβα του νησιού τους και παράλληλα προετοιμάζονται για το καλοκαίρι με αισιοδοξία και μεγάλη προσμονή να φιλοξενήσουν όπως μόνο αυτοί ξέρουν τους τουρίστες, ενώ τους γεμίζει χαρά το γεγονός ότι τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης χαρακτηρίζουν τον τόπο τους ιδανικό προορισμό για μετά τη λήξη της πανδημίας!
Ωστόσο, ανησυχούν για το τι θα γίνει με τα δικά τους, μικρά, ξενοδοχεία και περιμένουν τις σχετικές οδηγίες των αρμοδίων.
Τις πληροφορίες αυτές μετέδωσε ο Γ. Γρηγοριάδης σε live ρεπορτάζ για την εκπομπή "Happy Day"
... και την εκπομπή «Εκτός Γραμμής στον Alpha»

Στο ρεπορτάζ είδαμε και πάλι εικόνες από τα μαγευτικά και απολύτως ασφαλή Κουφονήσια και τους κατοίκους και τους επαγγελματίες τους να προετοιμάζονται ήδη για το καλοκαίρι, γνωρίζοντας μάλιστα πως τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης γράφουν διθυραμβικά σχόλια για τον τόπο τους και τον προτείνουν ως προορισμό για τουρισμό για την μετά τον κορονοϊό εποχή!
Δείτε το ρεπορτάζ
Στη συνέχεια, ο Γ. Γρηγοριάδης έκανε δύο live συνδέσεις από ισάριθμα διαφορετικά νησιά στην εκπομπή «Ελένη» με την Ελένη Μενεγάκη στον Alpha TV!
Ο ρεπόρτερ του καναλιού πρώτα βγήκε από τη Σχοινούσα έδωσε πληροφορίες για τη ζωή στο νησί και το πώς οι… ψύχραιμοι και απόλυτα πιστοί στα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό κάτοικοί του αλωνίζουν την εξαιρετική του φάβα. Λίγο αργότερα, ο Γ. Γρηγοριάδης βγήκε από την Ηρακλειά, όπου κεράστηκε πεντανόστιμες ηρακλειανές τηγανίτες και επεσήμανε πως στην Ηρακλειά έχουν… τεστ αντισωμάτων για τον κορονοϊό, ενώ μίλησε με τον Πρόεδρο, τον γιατρό και τη νοσοκόμα του νησιού!
Δείτε τα δύο lives στην εκπομπή «Ελένη»
Λίγο αργότερα, σε νέο live του από την Ηρακλειά, αυτή τη φορά για την εκπομπή «Μένουμε Alpha», ο Γ. Γρηγοριάδης ανέφερε ότι οι Ηρακλειώτες πλέον αναμένουν τις οδηγίες των αρμοδίων για τα νέα δεδομένα της καθημερινότητάς μας κι επίσης επισημαίνουν ότι ο τόπος τους θα είναι ασφαλής προορισμός για το καλοκαίρι και μάλιστα ήδη οι κρατήσεις έχουν φθάσει το 50%, ενώ ποντάρουν πολλά στον ελληνικό τουρισμό!
Δείτε το ρεπορτάζ

Η 4η μέρα του οδοιπορικού του Alpha και του Γ. Γρηγοριάδη έκλεισε με ρεπορτάζ για τη Σχοινούσα και live από την Ηρακλειά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι Σχοινουσιώτες αλωνίζουν την νοστιμότατη φάβα του νησιού τους και ετοιμάζονται για το καλοκαίρι, ενώ, όπως είδαμε, τρώνε και… Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. της Ε.Α.Σ. Νάξου! Εξάλλου, και οι Ηρακλειώτες προετοιμάζονται για τη σεζόν και, μάλιστα, βλέπουν το νησί τους να έχει ήδη 50% πληρότητα σε κρατήσεις για τον Ιούνιο.
Τα ρεπορτάζ περιείχαν, ακόμη, στιγμές, εικόνες και πληροφορίες για την καθημερινότητα των κατοίκων των δύο νησιών, τα οποία, σημειωτέον, έχουν κρατηθεί μακριά από τον… κορονοϊό!
Τέλος, θα λύσει κανείς το… γρίφο του καταστήματος στην Ηρακλειά που είναι ταυτόχρονα ταχυδρομείο, οινοπαντοπωλείο, ναυτικό πρακτορείο, καφενείο κι εξυπηρετεί και το φαρμακείο του νησιού, εν όψει της νέας καθημερινότητας που έρχεται μετά την άρση των μέτρων;
Δείτε το ρεπορτάζ

Δεν υπάρχουν σχόλια: