slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μετά τις δηλώσεις του Νάσου Αθανασίου Τσακώνονται στον ΣΥΡΙΖΑ για το αν θα ζητήσουν συγγνώμη απο τον Σημίτη για το ασφαλιστικό


Αθανασίου (ΣΥΡΙΖΑ) για το ασφαλιστικό: Πρέπει να ζητήσουμε συγγνώμη από Σημίτη-Γιανίτση

Είχαν καταλάβει από το 2001 ότι έπρεπε να κάνουμε κάτι, δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Ο Σημίτης ήθελε να περιορίσει τα δικαιώματα, εμείς να τα κατοχυρώσουμε απαντούν κυβερνητικοί κύκλοι

Νέο πονοκέφαλο στην κυβέρνηση και το Μέγαρο Μαξίμου που ήδη προβληματίζεται για την τύχη της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας των 153 βουλευτών ενόψει της δύσκολης ψηφοφορίας για το ασφαλιστικό προκάλεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Αθανασίου ο οποίος ούτε λίγο, ούτε πολύ κάλεσε το κυβερνών κόμμα να προχωρήσει σε «mea culpa» για τη στάση που κράτησε το 2001 και τις μεγάλες συγκεντρώσεις κατά της επιχειρηθείσας ασφαλιστικής μεταρρύθμισης από τον τότε υπουργό Εργασίας Τάσο Γιαννίτση.




Οι δηλώσείς του κ. Αθανασίου προκάλεσαν μεγάλη συζήτηση υποχρεώνοντας το Μέγαρο Μαξίμου να προχωρήσει σε αποδοκιμασία των δηλώσεών του μέσω διαρροής κυβερνητικών κύκλων που προσπάθησαν να εξηγήσουν τη διαφορά των δύο μεταρρυθμίσεων στο ασφαλιστικό.




«Τα Ταμεία είχαν καταρρεύσει, είχαν χρεοκοπήσει, είχαν κατακρημνιστεί επί κυβέρνησης Σημίτη. Τον Σημίτη μπορείς να τον κατηγορήσεις για πολλά πράγματα, π.χ. για την ενθάρρυνση της διαπλοκής. Πρέπει όμως από τον πρωθυπουργό Σημίτη και τον Τάσο Γιαννίτση να ζητήσουμε συγγνώμη διότι από τότε είχαν καταλάβει ότι το ασφαλιστικό καταρρέει, ότι τα Ταμεία καταρρέουν, και έπρεπε να κάνουμε κάτι» δήλωσε ο κ. Αθανασίου σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.




Οι επίμαχες δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ



Υπάρχει διαφορά στην προσπάθεια Σημίτη για το ασφαλιστικό και σε αυτή που κάνει η κυβέρνηση, «απάντησαν» κυβερνητικοί κύκλοι. Σύμφωνα με την ίδια διαρροή ο τότε πρωθυπουργός ήθελε να περιορίσει τα ασφαλιστικά δικαιώματα σε φάση ανάπτυξης ενώ η κυβέρνηση τώρα λέει ότι προσπαθεί να κατοχυρώσει τα δικαιώματα σε φάση ύφεσης. Πρόσθεταν, τέλος, στην κριτική τους την επιλογή να επενδυθούν στο χρηματιστήριο επί διακυβέρνησης Σημίτη τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: