slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Όλα έτοιμα στη ΝΔ για τον δεύτερο γύρο των εκλογών


Της Άντζελας Πεΐτση

Στην τελική ευθεία πριν το άνοιγμα της κάλπης για την εκλογή του νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, βρίσκονται τα στελέχη των νομαρχιακών επιτροπών της γαλάζιας παράταξης. Αυτή τη φορά, η διαδικασία της ψηφοφορίας είναι πολύ απλή και απαιτείται μόνον ή η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου ή διπλώματος οδήγησης.
Σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες των κομματικών οργανώσεων προς το «γαλάζιο» εκλογικό σώμα, μπορούν να ψηφίσουν στο δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών μόνον εκείνοι που ψήφισαν στον πρώτο γύρο. Ψηφίζουν μόνον όσοι πήγαν στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015.



Κανείς δεν μπορεί να ψηφίσει αύριο, αν δεν είναι εγγεγραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους της Νέας Δημοκρατίας. Επίσης, διευκρινίζεται πως η προσέλευση για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος, γίνεται μόνον στο εκλογικό τμήμα που προσήλθαν οι ψηφοφόροι την πρώτη Κυριακή. ‘Ηδη, η εταιρία Vodafone εξέδωσε και απέστειλε αναλυτικά τις εκλογικές καταστάσεις με ονομαστική σειρά ανά νομαρχιακή επιτροπή και ανά εκλογικό κέντρο, στο σύνολο των κατά τόπους γραφείων της Νέας Δημοκρατίας στην επικράτεια.

Διευκρινίζεται πως δεν υπάρχουν tablet, μόνον εκλογικοί κατάλογοι με τα ονοματεπώνυμα όλων που ψήφισαν στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών, ενώ το οικονομικό αντίτιμο των 3€ δεν καταβάλλεται ξανά.



Η προσέλευση των ψηφοφόρων θα γίνεται στο ίδιο εκλογικό κέντρο, αλλά όχι στο ίδιο εκλογικό τμήμα, καθώς οι εκλογικοί κατάλογοι είναι με αλφαβητική σειρά. Δηλαδή, έξω από κάθε εκλογικό κέντρο, θα υπάρχουν ειδικές χάρτινες ταμπέλες στις οποίες θα αναγράφεται ο πρώτος και ο τελευταίος αλφαβητικά του εκλογικού καταλόγου για το συγκεκριμένο εκλογικό τμήμα. Για παράδειγμα από το Α έως το Μ για το ένα εκλογικό τμήμα, από το Μ έως το Ω για το άλλο εκλογικό τμήμα.

Τις καταστάσεις αυτές θα χρησιμοποιήσουν οι πρόεδροι των εκλογικών τμημάτων μαζί με τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής.

Η εφορευτική επιτροπή είναι τριμελής. Στελεχώνεται από τον πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής και από έναν εκπρόσωπο κάθε υποψηφίου προέδρου, δηλαδή ένας εκπρόσωπος του κ. Μεϊμαράκη και ένας εκπρόσωπος του κ. Μητσοτάκη.

Η εκλογική διαδικασία θα ξεκινήσει στις 7:00 το πρωί της Κυριακής 10 Ιανουαρίου 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια: