slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ποιοι ΟΝΝΕΔίτες και νεολαίοι τάσσονται στο πλευρό του Μεϊμαράκη και του Μητσοτάκη


Της Άντζελας Πεΐτση

Έρχονται να καταρρίψουν το μύθο πως οι νέοι αποστρέφονται την πολιτική. Το αντίθετο.

Σε αυτή λοιπόν, τη παρατεταμένη προεκλογική περίοδο της Νέας Δημοκρατίας σημαντικό ρόλο στο επιτελείο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, διαδραμάτισε, η νεολαία της Θεσσαλονίκης. Καθώς φτάνουμε στην επαναληπτική διαδικασία της 10ης Ιανουαρίου, μια κούρσας που θα κριθεί και στην παραμικρή λεπτομέρεια, η νεολαία συμμετέχει όλο και πιο ενεργά. Το κυριότερο όμως είναι ότι στους νεολαίους, παρόλο που βρέθηκαν αντιμέτωποι εσωκομματικά, υπερίσχυσε η αξιοπρέπεια και η ευγενής άμιλλα.

Το zougla.gr μίλησε με τους πιο ενεργούς νεολαίους του γραφείου του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στη Θεσσαλονίκη. Πίσω από κάθε δράση που έγινε στη Θεσσαλονίκη βοηθούσε οργανωτικά τουλάχιστον ένας από αυτούς.

Από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του Βαγγέλη Μεϊμαράκη βρίσκεται ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής της ΟΝΝΕΔ Β’ Θεσσαλονίκης, Στέλιος Τσομαρίδης. Ώντας στέλεχος πρώτης γραμμής αξιοποιήθηκε στο γενικό συντονισμό της νεολαίας στη Θεσσαλονίκη. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του zougla.gr, αναφορικά με την επιλογή αυτή, είπε: «Αποτελεί ύψιστη τιμή η εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπο μου ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Στο πρόσωπό του βλέπω τον συναγωνιστή ΟΝΝΕΔίτη, ο οποίος με την πολύχρονη εμπειρία του στο κόμμα θα κρατήσει το κόμμα σταθερό και ενωμένο. Ας μη ξεχνάμε ότι ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας οφείλει να είναι ο εγγυήτης της ενότητας. Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, Σάκη Ιωαννίδη, για την αμέριστη υποστήριξη και εμπιστοσύνη που μας έχει δείξει».

Κοντά στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη είναι ο ασκούμενος δικηγόρος και υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, Ανέστης Πύρος. Η εμπειρία του στα φοιτητικά έδρανα με τα χρώματα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, και μετέπειτα στην ΟΝΝΕΔ, τον κατέστησε υπεύθυνο για τον συντονισμό των εθελοντών της νεολαίας. Απαντώτας σε σχετική ερώτηση του zougla.gr δήλωσε: «Στηρίζω τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη για την ενότητα και τη διασφάλιση της μεγάλης Κεντροδεξιάς παράταξης. Είναι ο μόνος που μπορεί να διευρύνει α όρια της παράταξης με βάση την εμπειρία του. Επιπλέον, ως πεπειραμένος πολιτικός, μαζί με τη νέα γενιά, την οποία έχει δείξει πάμπολλες φορές ότι τη θέλει δίπλα του αρωγό, μπορεί να δώσει την προοπτική εξόδου από την κρίση».

Ένα από τα πλέον ενεργά μέλη της εκστρατείας του Βαγγέλη Μεϊμαράκη είναι ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος Τύπου της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, υπεύθυνος για τα ζητήματα επικοινωνίας και εκλεγμένος Εκπρόσωπος Τύπου της ΟΝΝΕΔ Ε’ Δημοτικής Κοινότητας, Μανώλης Κούλας.

Γνωστός από το έργο του στη Γραμματεία της ΟΝΝΕΔ τοποθετήθηκε στον τομέα της επικοινωνίας. Μιλώντας στο zougla.gr δήλωσε: «Η εμπιστοσύνη του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στο πρόσωπο μου αποτελεί για μένα, έναν απλό στρατιώτη της παράταξης, ένα παράσημο. Είναι ο άνθρωπος ο οποίος ενσαρκώνει τις αξίες και τα ιδανικά που κάνουν αυτή την παράταξη μεγάλη, και θα φροντίσει να γυρίσουμε στις ρίζες μας. Τέλος, θα ήταν άδικο να μην ευχαριστήσω τον Ανέστη και το Στέλιο, για τη διαρκή υποστήριξή τους, τον διευθυντή του γραφείου της Θεσσαλονίκης, κύριο Δημήτρη Δαρνάκα και το συνεργάτη μου Μιχάλη».

Καίρια προσθήκη ήταν η δυνατή πένα του αρθρογράφου του marketnews.gr και φοιτητή νομικής του ΑΠΘ, Μιχάλη Νταγγίνη, στον τομέα της επικοινωνίας. Μεταξύ άλλων, στο zougla.gr δήλωσε: «Τα δυο μεγαλύτερα προβλήματα της νέας δημοκρατίας της τελευταίας πενταετίας ηταν η οργανωσιακη παρακμή του κομματος, με τις τοπικές οργανώσεις απουσες και τις κομματικές εξουσίες συγκεντρωμένες σε μια πολιτική ελίτ, καθως και η πολυ χαμηλή διείσδυση του κομματος στις λαϊκές συνοικίες. Ο Βαγγέλης Μειμαρακης μπορει να απαντησει πειστικά και στα δυο αυτα προβλήματα. Αφενός αποτελεί τον πιο επιτυχημένο γραμματέα κομματος στην ιστορια της νέας δημοκρατίας, αφετέρου -οπως απέδειξε ο πρώτος γύρος- εχει μεγάλη διεισδυση στα φτωχοποιημένα εκλογικά στρώματα που πρεπει επειγόντως να κερδίσει η Νεα Δημοκρατια ώστε να σταματήσει την καταστροφική διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Σημαντικό κεφάλαιο στους νεολαίους του Βαγγέλη είναι ο δικηγόρος και πρώην διαμερισματικός σύμβουλος στο Δήμο Θεσσαλονίκης, Γιάννης Αργυρίου. Ο ίδιος μιλώντας στο zougla.gr δήλωσε: «Σημαντικό ζητούμενο για την παράταξη μας είναι η διαφύλαξη της ενότητας της και η επιστροφή της στις αξίες και στις αρχές που όποτε επεκράτησαν στο εσωτερικό της, πέτυχε εκλογικά τις μεγαλύτερες νίκες της.

Θεωρώ ότι η υποψηφιότητα που μπορεί να εγγυηθεί ασφαλέστερα όλα τα παραπάνω είναι ο Βαγγέλης Μειμαράκης».

Επίσης,στους πιο ενεργούς νεολαίους συγκαταλέγεται ο μέχρι πρότινος γραμματειακός της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Νομικής του ΑΠΘ και υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΕΙ Θεσσαλονίκης, Στέλιος Μπάρκας.

Ερωτόμενος από το zougla.gr για την επιλογή του αυτή δήλωσε: «Στηρίζω τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη για αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας γιατί είναι ο μόνος που με συνέπεια και συνέχεια, σε όλη την κομματική διαδρομή, έδινε αγώνες στα αμφιθέατρα, στην κοινωνία και τη Βουλή εκφράζοντας πάντα τις ανησυχίες και τα πιστεύω του μέσου Νεοδημοκράτη.

Αυτό χρειάζεται η Νέα Δημοκρατία σήμερα για να ξαναγίνει μεγάλη και ανοιχτή προς την κοινωνία.

Έναν γνήσιο στρατιώτη της παράταξης που την υπηρέτησε απο κάθε θέση και εβγαινε μπροστά όταν άλλοι κρύβονταν».



Οι νεολαίοι του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη

«Ή κεντροδεξιά σήμερα οφείλει να αναδείξει και να αποκαταστήσει τις ιδέες του φιλελευθερισμού. Σημαντικότερα να να θέσει τα θεμέλια ενός ελληνικού εκσυγχρονισμού. Επομένως ή ΝΔ πρέπει να αναγεννηθεί και να ανακτήσει ίδιο βηματισμό με την κοινωνία» τονίζει ο Ορέστης Τρασανίδης Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός, Πρώην Υπεύθυνος ΔΑΠ ΝΔΦΚ Θεσσαλονίκης και πρώην μέλος της ΚΓ ΔΑΠ ΝΔΦΚ ΑΕΙ Ελλάδος. Και απαντάει: «Γιατί με τον Κυριακό λοιπόν; Οι θέσεις και το έργο του μέχρι σήμερα παρουσιάζουν έναν άνθρωπο με βαθιά ριζωμένες τις έννοιες του φιλελευθερισμού ένα άνθρωπο με συνέπεια λόγου και πράξεων.

Φιλολαϊκο ως υπέρμαχο της ελευθερία του ατόμου της ισότητας και της αξιοκρατία και όχι λαικιστικά φιλολαϊκο. Αποτελεί έναν πολιτικό- ορθολογιστή το είδος των πολιτικών που εποχή επιτάσσει να αναδείξουμε. Ή επαγγελματική του σταδιοδρομία στην πραγματική αγορά και οι σπουδές του είναι το μεγαλύτερο εχέγγυο για έναν πολιτικό που συνδυάζει τα στοιχεία ενός τεχνοκράτη. Για εμένα είναι ένας φιλελεύθερος ριζοσπάστης με αιτία.

Ο πολιτικός λόγος που έχει αρθρώσει, το ήθος με το οποίο πολιτεύτηκε αυτό το διάστημα, ή σπουδή και ή παιδεία του καταδεικνύουν έναν πολιτικό με επίγνωση της κατάστασης που επιθυμεί με δουλειά μέσα από την συνεργασία του με την κοινωνία να πραγματώσει το όραμα του για μια Νέα Ελλάδα. Τέλος είναι αυτός που μπορεί καλύτερα να συγκεράσει τα ευρωπαϊκά δεδομένα με το ελληνικό βίωμα και μέσω αυτού να ανορθώσει τους βασικούς πυλώνες της Ελλάδας. Και να επιτύχει έτσι έναν ισορροπημένο ελληνικό νεωτερισμό βασισμένο στις έννοιες της οικονομικής παραγωγικότητας, της πολιτιστικής αυτοπραγμάτωσης, της κοινωνικής αλληλεγγύης και της Δημοκρατίας.

Ο Γιώργος Μπαλάσκας, είναι διπλωματούχος πολιτικός μηχανικός ΑΠΘ, τ. Υπεύθυνος ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Θεσσαλονίκης και τ. Αναπληρωτής Γραμματέας ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Α.Ε.Ι., μιλώντας για την επιλογή του, να στηρίξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη είπε: «Η ΝΔ σήμερα χρειάζεται οξυγόνο και ανανέωση ουσιαστική και ριζική.

Η γενιά των πολιτικών, που ανδρώθηκε πολιτικά στη δεκαετία του 80 είναι ποτισμένη με μια συμφεροντολογική αντίληψη του κομματικού «γίγνεσθαι» που δεν θα αφήσει την ΝΔ να ανασάνει και να γίνει ελκυστική στο σκεπτόμενο μετριοπαθή, μη κομματικά οργανωμένο, Έλληνα πολίτη-ψηφοφόρο, δε θα συμβάλει στη δημιουργία ζωτικού χώρου για ιδέες και πρόσωπα, που μπορούν να κάνουν την ΝΔ πλειοψηφικό ρεύμα στην κοινωνία.

Η ΝΔ για να μην βάλει ταφόπλακα στις 11 Γενάρη χρειάζεται ριζική αλλαγή, «re-build» και «re-brand». Και ακόμα σημαντικότερο, για να μην βάλει λουκέτο και η Ελλάδα (γιατί η πολιτική έχει νόημα ως ένα σύνολο ενεργειών με σκοπό την επίτευξη καλύτερου βιοτικού επιπέδου για τους πολίτες) πρέπει ο ημιμαθής και επικίνδυνος Α. Τσίπρας και η παρέα των μαθητευόμενων μάγων, που αποκαλεί Υπουργικό Συμβούλιο να φύγουν αύριο από την διακυβέρνηση του τόπου.

Και αυτό με τον Κυριάκο στο τιμόνι της ΝΔ φαίνεται αδιαπραγμάτευτο. Με αυτές τις ολίγες σκέψεις τεκμηριώνω ότι η επιλογή ενός προσώπου με φρέσκες ιδέες , βαρύ βιογραφικό (ακαδημαϊκό και επαγγελματικό), πραγματική αστική ευγένεια, στρατηγική σκέψη και αποδεδειγμένη διάθεση για ριζικές αλλαγές είναι προτιμότερη ώστε η ΝΔ να ατενίσει το πολιτικό της μέλλον με αισιόδοξα και ελπιδοφόρα στοιχεία». Και καταλήγει: «Η έκβαση των εκλογών στις 10 Ιανουαρίου δεν αφορά μόνο την ανθρωπογεωγραφία της ΝΔ αλλά όλους τους Έλληνες πολίτες, αφού ο Πρόεδρος της ΝΔ είναι διαρκώς εν δυνάμει Πρωθυπουργός».
Διαβάστε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια: