slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κίνημα υπέρ της παραμονής του Ευ.Μεϊμαράκη στην προεδρία της ΝΔ


«Αποκτήσαμε αρχηγό» ήταν το μήνυμα των «γαλάζιων» βουλευτών που σχολίαζαν θετικά την παρουσία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στη Βουλή και τον τρόπο λειτουργίας στο κόμμα.
Τα ξημερώματα της Πέμπτης, λίγο μετά την κρίσιμη ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου για την ψήφιση των προαπαιτούμενων μια μεγάλη ομάδα βουλευτών της Ν.Δ. πήγε να χαλαρώσει για ένα ποτό. Αναπόφευκτα, εκτός από τις ραγδαίες εξελίξεις στον κυβερνητικό συνασπισμό και το ρήγμα στο ΣΥΡΙΖΑ, η συζήτηση έφθασε και στο ζήτημα «επόμενη μέρα» στη Ν.Δ.
Ικανοποιημένοι οι βουλευτές από τη στάση Μεϊμαράκη

Τα τελευταία 24ωρα ενισχύεται το ρεύμα των βουλευτών που θέλουν να παραμείνει ο κ. Μεϊμαράκης στο τιμόνι της Ν.Δ. είτε έως τις αρχές του 2016 ή έως τα τέλη του Ιουνίου του ίδιου έτους

«Αποκτήσαμε αρχηγό» ήταν το μήνυμα των «γαλάζιων» βουλευτών που σχολίαζαν θετικά όχι μόνο την παρουσία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στη Βουλή, αλλά και τον τρόπο λειτουργίας του στο κόμμα.

Η στάση του προέδρου της Ν.Δ. έχει ικανοποιήσει σε μεγάλο βαθμό πάρα πολλούς βουλευτές που θεωρούν ότι η καλύτερη επιλογή στην παρούσα φάση είναι να παραμείνει στο τιμόνι της αξιωματικής αντιπολίτευσης που δείχνει σταθερότητα.

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα ενισχύεται το ρεύμα των βουλευτών που θέλουν να παραμείνει ο κ. Μεϊμαράκης στο τιμόνι της Ν.Δ. είτε έως τις αρχές του 2016 ή έως τα τέλη του Ιουνίου του ίδιου έτους, που είναι προγραμματισμένο το τακτικό συνέδριο της Ν.Δ.

Μάλιστα, έχουν γίνει και προχωρημένες συζητήσεις -τέτοιες έγιναν και στη σύναξη των βουλευτών τα ξημερώματα της Πέμπτης- ώστε να κατατεθεί τις επόμενες ημέρες ένα κείμενο με το οποίο θα ζητείται η παραμονή του κ. Μεϊμαράκη στην ηγεσία του κόμματος.
«Βαγγέλη μείνε»

«Βαγγέλη μείνε» είναι το μήνυμα αρκετών που δεν θέλουν να μπει η αξιωματική αντιπολίτευση σε μια εσωστρεφή συζήτηση με εσωκομματικές διαδικασίες διαδοχής, ενώ καταλυτική είναι και η παρέμβαση των πρώην προέδρων Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά που είναι της άποψης για περαιτέρω παραμονή στην ηγεσία του κ. Μεϊμαράκη.

Πάρα πολλοί βουλευτές, διαπιστώνουν ότι υπάρχει σε πολύ μεγάλο βαθμό η έννοια της συλλογικότητας

Πάρα πολλοί βουλευτές διαπιστώνουν ότι υπάρχει σε πολύ μεγάλο βαθμό η έννοια της συλλογικότητας με τον κ. Μεϊμαράκη να έχει μια μεγάλη αδυναμία στις συνεχείς συνεδριάσεις των κομματικών οργάνων.

Αυτό το στοιχείο ικανοποιεί τους βουλευτές που διαπιστώνουν ότι μετά από πολλά χρόνια γίνεται ουσιαστική πολιτική ζύμωση στο εσωτερικό της Ν.Δ. και δεν λαμβάνονται οι αποφάσεις από μια ομάδα περί τον πρόεδρο.

Ο κ. Μεϊμαράκης -«κομματικός κομισάριος» επί πολλά χρόνια και πρόσωπο με ευρεία αποδοχή- θεωρείται το πρόσωπο που μπορεί να κρατήσει τη Ν.Δ. «ζωντανή» στο πολιτικό παιχνίδι στην παρούσα φάση, αλλά ο ίδιος θέλει και την πολιτική νομιμοποίηση της Κ.Ο. και της Π.Ε.

Αυτή η συζήτηση θα ξεκινήσει επί της ουσίας μετά την προσεχή Τετάρτη και την ψηφοφορία για το δεύτερο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα, ενώ ο κ. Μεϊμαράκης ετοιμάζεται να ανακοινώσει τις προθέσεις του, ενώ έχει δώσει εντολή στον γραμματέα της Ν.Δ., Ανδρεά Παπαμιμίκο, να προχωρήσει τις διαδικασίες που ορίζει το καταστατικό για την εκλογή του νέου προέδρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: