slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η Αυγή αποδομεί τον Βαρουφάκη: Από γκουρού έγινε μαθητευόμενος



«ΦΑΟΥΛ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΣΤΟ PARIS MATCH»
Με ένα εξόχως δηκτικό άρθρο, η Αυγή επιτίθεται και ουσιαστικά αποδομεί τον Γιάνη Βαρουφάκη. Πέραν της παράθεσης κάποιων γεγονότων που συνέβησαν και τη θητεία στο υπουργείο Οικονομικών, η εφημερίδα καταλήγει στα φάουλ που υπέπεσε ο κ. Βαρουφάκης. Γράφει συγκεκριμένα: «Το ξεκίνημα φάνταζε ιδανικό…
Όλα τα ΜΜΕ και τα social media αποθέωναν τον υπουργό, βλέποντας στο πρόσωπό του έναν πολιτικό που αντιτίθετο στους δανειστές. Το πρώτο ισχυρό θετικό σοκ ήρθε από την ελπιδοφόρα παρουσία του ήταν με την πρώτη συνέντευξη που παραχώρησε με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, με τον δεύτερο να αναφωνεί: Μόλις σκότωσες την τρόικα», συνεχίζει το δημοσίευμα.
Το άρθρο χαρακτηρίζει τον τέως υπουργό Οικονομικών «μαθητευόμενο πολιτικό» και υποστηρίζει πως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη «Η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, την οποία χρεώθηκε, στιγματίστηκε από τη δημιουργική ασάφεια την οποία ο ίδιος παραδέχτηκε, βάζοντας σε μπελάδες την κυβέρνηση».
Επικοινωνιακό φάουλ η φωτογράφηση στο «Paris Match»
«Η φωτογράφηση στις 13 Μαρτίου στο «Paris Match» τις ημέρες που υποστήριζε ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει ανθρωπιστική κρίση ήταν ένα μεγάλο επικοινωνιακό φάουλ για τον υπουργό».
Η Αυγή στο άρθρο της υποστηρίζει πως ο Γ. Βαρουφάκης ήταν εκ των εισηγητών για την διενέργεια του δημοψηφίσματος «Ο ίδιος φέρεται να ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, ένας εκ των εισηγητών του πρωθυπουργού για διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Πριν, δήλωνε: Θα είναι ανοησία να πάμε σε δημοψήφισμα». Παράλληλα αναφέρεται στην συνέντευξη που είχε δώσει ο Γ. Βαρουφάκης στον eniko και τον Ν. Χατζηνικολάου «Κακά τα ψέματα, ένα δημοψήφισμα θα είναι δραχμή ή ευρώ. Το δημοψήφισμα πραγματοποιήθηκε και δεν αφορούσε το δίλημμα»
Συνεχίζοντας τις ευθείες βολές στο πρόσωπο του «γκουρού» του «Game of Theory», όπως τον αποκαλεί η εφημερίδα «Αυγή», αναφέρεται και στον τρόπο που χειρίστηκε τις καταστάσεις την ημέρα της κρίσιμης ψηφοφορίας.
«Στην κρίσιμη χρονική στιγμή του δημοψηφίσματος για εξουσιοδότηση στην ελληνική κυβέρνηση άδειασε τους ψηφοφόρους του επιλέγοντας να πάει στην Αίγινα για να είναι με την κόρη του. Ανέφερε δε πως αν ήταν παρών θα ψήφιζε Ναι. Λίγες μέρες αργότερα ψήφισε Όχι…».



Πηγή: Η Αυγή αποδομεί τον Βαρουφάκη: Από γκουρού έγινε μαθητευόμενος | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/217974/i-aygi-apodomei-ton-varoyfaki-apo-gkoyroy-egine-mathiteyomenos#ixzz3gLqXZNEh

Δεν υπάρχουν σχόλια: