slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η συνέντευξη του πρωθυπουργού


Γράφει ο εστιάτορας Κώστας Σαρρής
Κε διευθυντά
Παρακολούθησα στην τηλεόραση τη συνέντευξη του πρωθυπουργού και ομολογώ ότι αντί να ξεμπερδέψω το κουβάρι σε ένα σωρό ερωτήματα που είχα στο μυαλό μου μπερδεύτηκα ακόμα περισσότερο.

Σε σημείο μάλιστα τέτοιο που να ‘χω σχηματίσει την γνώμη (προσωπική) ότι αυτός ο άνθρωπος μέχρι να “μάθει” κρίνεται τουλάχιστον από εμένα που δεν έχω κομματική τοποθέτηση άκρως επικίνδυνος!
Το πρώτο ερώτημα που είχα και προεκλογικά ήταν ότι ποτέ δεν άκουσα το κόστος των μέτρων που εξήγγειλε στην Θεσσαλονίκη και “πώς” και “πότε” θα καλύπτονταν για να υλοποιηθούν! Γιατί απλούστατα αυτές οι εξαγγελίες “έπρεπε” να έχουν “οικονομική πισινή” του ύψους της Γερμανίας, της Ολλανδίας, της Αυστρίας ή και άλλων εύρωστων χώρων του κόσμου!

Το δεύτερο ερώτημα μου είναι στον έμμεσο χαρακτηρισμό από πλευράς του κ. Τσίπρα των άλλων πολιτικών δυνάμεων ή των άλλων αρχηγών! Δηλαδή κ. Τσίπρα οι “άλλοι” μπορούσαν και δεν έκαμαν! Δεν ήξεραν! Ηταν τόσο κακοί χαρακτήρες, που παρέλαβαν μια Ελλάδα “τάδε” και της χειροτέρεψαν την θέση! Ή ήταν τόσο ηλίθιοι που κυκλοφρούσαν βλέποντας τον κόσμο με το έξυπνο βλέμμα της αγελάδας κι έχοντας την γλώσσα έξω!

Το τρίτο ερώτημα είναι το ίδιο για την πλειοψηφία των περισσότερων εκατομμυρίων (ακόμα και των νήπιων και των βρέφων) των Ελλήνων!
Τόσα χρόνια στενής φιλίας, ιδεολογικής συγγένειας, κομματικής σύμπλευσης και κοινής συγγραφής κυβερνητικών οικονομικών προγραμμάτων δεν πήρες χαμπάρι τον συνεργάτη σου τον κ. Μπαρουφάκη! Τον επιστήμονα του αμερικανικού “Gambline”! Εκτός κι αν τα “αριστερά” πλάνα της επιστροφής στην δραχμή ήταν εξ αρχής ο κομματικός σας σχεδιασμός! Μόνο με τη δραχμή ως νόμισμα εξηγούντια όλα όσα κάνατε! Γιατί τότε ο χαμηλότερος μισθός των 750 ευρώ θα γινόταν περίπου 250.000 δραχμές και θα ήσαστε εσείς συνεπείς με το πρόγραμμά σας μεν, ασχέτως δε με την δυνατότα του μισθωτού να αγοράσει μ’ αυτά μισό κιλό λόπια!

Το τέταρτο ερώτημα έχει να κάνει με την εκτίμηση του προγράμματος που βρήκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση! Δεν άρεσε στους συριζαίους με τίποτα! Σε κανένα σημείο! Το email Χαρδούβελη ανακηρύχτηκε σημαία των γραικών, των προσκυνημένων, των κακών!
Σε σημείο τέτοιο που εγώ προσωπικά αναρωτήθηκα! Καλά, ρε παιδιά, αυτό το πρόγραμμα δεν το επεξεργάστηκαν, δεν το διάβασαν οικονομολόγοι! Τι ειδικότητες έστειλε ο Παπανδρέου, ο Παπαδήμας, ο Σαμαράς για να συμφωνήσουν ή να συζητήσουν το οικονομικό πρόγραμμα! Εστιάτορες σαν εμένα! Και τώρα με τις οικονομολογάρες “είδομεν το φως το αληθινό! Τώρα ανακαλύψαμε ότι στην Ελλάδα μπορούν να γίνουν όλα! Αρκεί να ψηφίσεις τους έξυπνους!”

Το πέμπτο ερώτημα είναι σχετικό με τον χρόνο που χρειάστηκε ο κ. Τσίπρας για να φθάσει στο σημερινό αποτέλεσμα. Γιατί αν από τον Γενάρη υπέβαλλε σαν αίτημα προς τους δανειστές αυτά που υπέγραψε τον Ιούλιο έχω την εντύπωση ότι αυτοί θα δεχόντουσαν και το κούρεμα κατά 50% του χρέους. Και επιμήκυνση αποπληρωμής στα εκατόν πενήντα χρόνια και επιτόκιο πολύ κάτω του 0,5%! Σ’ αυτήν την περίπτωση βέβαια θα έχανε την ευκαιρία ο κ. Τσίπρας και οι περί αυτών ελληνάδες να ξεστομίσουν το καθαρά “ελληνικό” «Ξέρεις ρε ποιός είμαι εγώ!».

Ενώ τώρα μπορεί να μας ρίχνει χοντρές ροχάλες όλος ο γνωστός κόσμος (συμπεριλαμβανομένων φυτών-ζώων και αδρανών υλικών) μπορεί να είμαστε το παράδειγμα προς αποφυγήν, μπορεί να μας λυπούνται όλοι (και τα αδέσποτα ζώα μαζί) εμείς όμως καμαρώνουμε με φουσκωμένο στήθος και μυαλά όπως ακριβώς οι κοκκόροι!

Εχω ένα σωρό ερωτήματα κε διευθυντά που αν τα έγραφα και τα δημοσιεύατε, οι εφημερίδες ενός ολόκληρου μήνα δεν θα είχαν χώρο για άλλη ύλη ούτε καν για αναγγελίες μνημοσύνων και κηδειών!
Ενα μόνο πράγμα θα ζητήσω! Εκανε ό,τι έκανε ο πρωθυπουργός και μας δέσμευσε να είμαστε μαζί του με το ζόρι! Αν μην παρατραβάει το σχοινί! Δεν είμαστε ηλίθιοι! Γιατί θα του πω που να βάλει το “αριστερό” όπως είπε μνημόνιο που υπέγραψε!

Πηγή : Η συνέντευξη του πρωθυπουργού | Η ΡΟΔΙΑΚΗ http://www.rodiaki.gr/article/315925/h-synenteyxh-toy-prwthypoyrgoy#ixzz3gKmI0u42 
Follow us: @irodiaki on Twitter | efimeridarodiaki on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: