slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Πανικός στον ΣΥΡΙΖΑ: «Ο χρήστης @papadimoulis λέει και καμία μαλ@κία παραπάνω στο Twitter

Αναστάτωση από την πρόταση Παπαδημούλη
στο twitter για συμφωνία-πακέτο με Σαμαρά
Μπλέξιμο γραμμών προκάλεσε στην Κουμουνδούρου η ανακίνηση της συζήτησης περί πιθανής συνάντησης Σαμαρά - Τσίπρα και συμφωνίας - πακέτου για κεντρικά θέματα όπως οι εκλογές και η Προεδρία της Δημοκρατίας.
Κι αυτό γιατί σύμφωνα με την άποψη που κατέθεσε στα social media ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης, το πακέτο της συμφωνίας θα περιλαμβάνει και την απομείωση του χρέους. Αυτό ακριβώς το σημείο είναι που προκάλεσε την εμπλοκή στον ΣΥΡΙΖΑ αφού, ως γνωστόν, η θέση του είναι ότι δεν προτίθεται να καθήσει στο ίδιο τραπέζι με την κυβέρνηση εάν δεν υπάρξει από μέρους της παραδοχή πως το χρέος δεν είναι βιώσιμο. Κάτι που ο κυβερνητικός συνασπισμός αρνείται με την επισήμανση πως εάν χαρακτηριστεί μη βιώσιμο, η χώρα δεν θα μπορέσει να βγει στις αγορές.

Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ. Επιπλέον στην αξιωματική αντιπολίτευση θεωρούν πως ακόμη κι αν επιτυγχανόταν συμφωνία των δύο κομμάτων για το χρέος - κάτι απίθανο -, τότε ενδεχομένως να τιναζόταν όλη η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ περί διαπραγμάτευσης και σχέσης με τους δανειστές στον αέρα, επομένως «σε τι η διαφορά με τη ΝΔ;».
Η Κουμουνδούρου αποδίδει τη νέα παρέμβαση του ευρωβουλευτή της για συνάντηση Σαμαρά - Τσίπρα στην υπέρμετρη εξοικείωση του χρήστη @papadimoulis με το twitter και στην παραδοχή ότι αυτή μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε... υπερβολές.
Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έδειξαν ενθουσιασμό με το πρωινό τιτίβισμα του Δημήτρη Παπαδημούλη και το σχόλιό του: «Η τρόικα δεν βιάζεται να γυρίσει και απαιτεί. Απάντηση: Συνάντηση Τσίπρα - Σαμαρά και συμφωνία - πακέτο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εκλογές και απομείωση του χρέους».
Αφενός διότι ξεκίνησε ένας νέος γύρος συζήτησης περί πιθανής συνάντησης Πρωθυπουργού και αρχηγού αξιωματικής αντιπολίτευσης που δεν είχε πάρει το πράσινο φως της ηγεσίας και αφετέρου διότι το επίμαχο θέμα καλύφθηκε και πολιτικά και επικοινωνιακά από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα με την πρόκληση της συνάντησης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Παρ' όλα αυτά, ο ΣΥΡΙΖΑ σαφώς και δεν αδειάζει τον ευρωβουλευτή του. Γι' αυτό κύκλοι της Κουμουνδούρου προτίμησαν να ρίξουν στα χαμηλά το θέμα λέγοντας ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα με τον Παπαδημούλη - «άλλωστε και ο Τσίπρας πάνω - κάτω το ίδιο πλαίσιο έβαλε στο ραντεβού του με τον Κάρολο Παπούλια».

ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ. Στην πραγματικότητα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ο Παπαδημούλης δεν είπαν ακριβώς τα ίδια. Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να υπάρξει πρώτα συμφωνία για εκλογές σε Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κι έπειτα δεύτερη συμφωνία όλων των πολιτικών δυνάμεων για συμφωνία στο πρόσωπο του υποψηφίου για την Προεδρία. Ο ευρωβουλευτής μίλησε για συνάντηση των δύο κι έβαλε και το θέμα της συμφωνίας για απομείωση του χρέους.
Ο ΣΥΡΙΖΑ απέφυγε χθες να σχολιάσει αναφορικά με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Ιταλία την επιθετική ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ για τους Αγανακτισμένους τής πάνω και κάτω Πλατείας του Συντάγματος και τους προπηλακισμούς κατά εκλεγμένων βουλευτών και του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ με τους Αγανακτισμένους έριξαν την κυβέρνηση Παπανδρέου. Η Χαριλάου Τρικούπη με αυτόν τον τρόπο προσπαθεί να αναδείξει τον αρνητικό ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ στην αποσταθεροποίηση του 2011 και συγχρόνως να αποποιηθεί σενάρια που υποστηρίζουν πως η κυβέρνηση Παπανδρέου έπεσε από κινήσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

Βούλα Κεχαγιά
ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: