slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα: Και στους Δήμους οι αιτήσεις

Στις κοινωνικές υπηρεσίες των 13 δήμων που έχουν επιλεγεί για την πιλοτική εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, ανάμεσά τους και ο Δήμος Σύρου - Ερμούπολης, μπορούν να πηγαίνουν οι ενδιαφερόμενοι που πληρούν τα κριτήρια και αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων στην ιστοσελίδα energo-eke.gr. Η διαδικασία ξεκίνησε το βράδυ του Σαββάτου και κατά την υποβολή των πρώτων 505 αιτήσεων το σύστημα «έπεσε». Η βλάβη τελικά αποκαταστάθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, αλλά η ζημιά στην αξιοπιστία μιας ακόμη ηλεκτρονικής εφαρμογής είχε ήδη γίνει.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου, αιτήσεις υποβάλλονται και στις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων, όπου αρμόδιοι υπάλληλοι έχουν ήδη καταρτιστεί και θα μπορούν να βοηθήσουν τους πολίτες για τη συμπλήρωσή τους.
Μέχρι τις 20.15 το απόγευμα της Κυριακής είχαν υποβληθεί 734 αιτήσεις για το κοινωνικό εγγυημένο εισόδημα. Οι 327 αιτήσεις οριστικοποιήθηκαν, οι 263 έγιναν αποδεκτές και οι 64 απορρίφθηκαν.
Να σημειωθεί ότι η διαδικασία χορήγησης του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος ξεκίνησε πιλοτικά σε 13 δήμους όλης της χώρας, ανάμεσά τους και ο Δήμος Σύρου - Ερμούπολης, για το επόμενο εξάμηνο και εκτιμάται ότι θα διατεθεί σε 20.000 άτομα.
Το ετήσιο όριο εισοδήματος ανέρχεται στα 200 ευρώ τον μήνα για μεμονωμένο άτομο και 300 ευρώ για ζευγάρι. Για κάθε ανήλικο τέκνο το ποσό αυξάνεται κατά 50 ευρώ τον μήνα και 100 ευρώ για κάθε ενήλικο τέκνο. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 28 Φεβρουαρίου 2015. Από το υπουργείο Εργασίας επισημαίνουν ότι δεν χρειάζεται ιδιαίτερη βιασύνη από τους δικαιούχους, καθώς έχει προβλεφθεί ότι όσοι υποβάλλουν αιτήσεις έως 31 Δεκεμβρίου 2014 θα λάβουν αναδρομικά και το ποσό του Νοεμβρίου.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΡΟΠΑΛΙΑ ΑΠΟ ΜΑΤΑΤΣΗ, ΟΠΩΣ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΙΝ Ή ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ