slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δεν πιστεύει στα αυτιά του ο Λαφαζάνης: Επαφές ΣΥΡΙΖΑ με το κεφάλαιο στο City αλλά και σε ξενοδοχεία και σπίτια στα κρυφά


Γράφει με μεγάλη πίκρα ο καταδικασμένος ΣΥΡΙΖΑίος Γιάννης Μακρυγιάννης... αλλά δεν χρειάζεται να απογοητεύεται αφού θα μείνουν μόνο στις επαφές και ..ποτέ δεν θα κυβερνήσουν για να τις χρειαστούν
Μηλιός και Δραγασάκης θα έχουν επαφές με τουλάχιστον 20 fund managers στο Λονδίνο - Στο συνέδριο του ινστιτούτου Levy ο Δραγασάκης ο οποίος δήλωσε πως έχει φτιάξει και ειδική ομάδα στελεχών για τις επαφές - «Καρφιά» από την αριστερή πτέρυγα

Νέα πηγή εσωκομματικών τριβών προέκυψε στον ΣΥΡΙΖΑ:
Η επιμονή της ηγεσίας του κόμματος να πυκνώσει τις επαφές της με εκπροσώπους των αγορών, με επενδυτικών κεφαλαίων, που εν πολλοίς αποτελούν τις λεγόμενες «αγορές», προκαλεί ερωτηματικά στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπου ενσκήπτει κύμα δυσφορίας και διατυπώνονται ανοιχτά σοβαρές επιφυλάξεις, από την αριστερή πτέρυγα.

Οι νέες αναταράξεις προέκυψαν από την απόφαση του κόμματος να στείλει τους οικονομολόγους και βασικά του στελέχη Γιώργο Σταθάκη και Γιάννη Μηλιό για επαφές στις 24 και 25 Νοεμβρίου με τουλάχιστον 20 fund managers και διεθνείς τραπεζίτες στο Λονδίνο. Μεταξύ άλλων, οι κκ. Σταθάκης και Μηλιός θα συνομιλήσουν με εκπροσώπους τεράστιων διεθνών funds, μεταξύ των οποίων είναι τα Merrill Lynch, JP Morgan, Nomura, Goldman Sachs, ενώ θα έχουν συναντήσεις και με εκπροσώπους hedge funds και επενδυτικών τραπεζών με «βαρύ» ευρωπαϊκό χαρτοφυλάκιο. Αλλά και ο Γιάννης Δραγασάκης θα συμμετάσχει στις 22 και 23 Νοεμβρίου στο διήμερο Συνέδριο του γνωστού Ινστιτούτου Levy, όπου μετέχουν κυρίως αμερικανοί οικονομικοί παράγοντες .

Μάλιστα ο κ. Δραγασάκης αποκάλυψε (μιλώντας στον 9.84) ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθειά του να συνομιλεί αδιαμεσολάβητα με τις αγορές και τους δανειστές συγκρότησε ομάδα στελεχών, που έχει αναλάβει τις σχετικές επαφές.

Όπως δήλωσε ο κ. Δραγασάκης «επιδιώκουμε να έχουμε αδιαμεσολάβητες και όσο γίνεται αξιόπιστες σχέσεις με τους φορείς της παγκόσμιας οικονομίας και να ξέρουμε με ποιους διαφωνούμε και με ποιους μπορούμε να συμφωνήσουμε, υπό κάποιες προϋποθέσεις». Και διευκρίνισε: «Την ίδια στιγμή που πρέπει να μιλάμε με τον κόσμο που υποφέρει, την ίδια στιγμή πρέπει να μιλάμε και με φορείς που εκπροσωπούν και εκφράζουν την παγκόσμια αυτή οικονομία. Αυτοί οι θεσμοί είναι τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Διεθνές Ταμείο, η παγκόσμια τράπεζα και είναι και δυνάμεις που χονδρικά λέγονται αγορές, ενώ είναι ομάδες κεφαλαίων...

Εγώ είμαι περήφανος για αυτή την δράση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., γιατί εμείς στηριχθήκαμε από την αρχή στην διεθνοποίηση του ελληνικού προβλήματος. Υπήρχαν δύο επιλογές. Η πρώτη ήταν να μην τα κάνουμε όλα αυτά και να στηριχτούμε σε ενδιάμεσους. Εμείς κάναμε την επιλογή της αδιαμεσολάβητης σχέσης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με όλα τα κέντρα ισχύος... Θέλουμε να είμαστε διαφανείς. Να ξέρουμε με ποιους διαφωνούμε και με ποιους μπορούμε να συμφωνήσουμε, υπό κάποιες προϋποθέσεις».

Ωστόσο τις επιλογές αυτές δεν συμμερίζεται η αριστερή πτέρυγα του κόμματος. Στην ιστοσελίδα iskra.gr, η οποία εκφράζει κυρίως την πλευρά του Παναγιώτη Λαφαζάνη αναρτήθηκε σχόλιο με ιδιαίτερο νόημα και μήνυμα προς την ηγεσία, δηλωτικό προφανώς των διαθέσεων για έντονη κριτική. Αναφέρει συγκεκριμένα:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ στο City του Λονδίνου. Ο τίτλος ανήκει σε ρεπορτάζ μεγάλης Κυριακάτικης εφημερίδας (16/11) του κατεστημένου.

Η εφημερίδα που, όπως επανειλημμένα έχει γράψει στο παρελθόν, ενδιαφέρεται ζωηρότατα για τη στροφή του ΣΥΡΙΖΑ προς το “Κέντρο”, μας πληροφορεί ότι υψηλόβαθμα οικονομικά στελέχη του Κόμματος θα μεταβούν στην Αγγλία για να έχουν απευθείας συναντήσεις με στελέχη των μεγαλύτερων επενδυτικών τραπεζών και μεγάλων hedge funds, παρουσία εκπροσώπων ελληνικών τραπεζών, στο City του Λονδίνου.

Δεν ξέρουμε αν οι πληροφορίες αυτές, που αναγράφονται και σε άλλες Κυριακάτικες στήλες και θεωρούνται συνέχεια άλλων δημοσιευμάτων για ανάλογες επαφές πάλι στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με τραπεζίτες και επενδυτές στο εσωτερικό της χώρας, έχουν την παραμικρή δόση αλήθειας.

Αν, όμως, έχουν κάποια βάση, πράγμα που θα διαπιστωθεί, ούτως ή άλλως, τις επόμενες μέρες, τότε προσφέρονται για πολλές σκέψεις, ερωτήματα και ίσως συμπεράσματα. Ίδωμεν…».
http://dexiextrem.blogspot.gr/2014/11/city.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: