slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ανακοίνωση Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων για το Πολυτεχνείο


Tην 17η Νοέμβρη του 1973, πριν ακριβώς 41 χρόνια, γράφτηκε μία από τις ενδοξότερες σελίδες της Ιστορίας των αγώνων για τη Δημοκρατία, στη χώρα που τη γέννησε. Μέσα στο Πολυτεχνείο και γύρω από αυτό, οι Έλληνες Δημοκράτες με μπροστάρηδες τους νέους, ύψωσαν το ανάστημά τους απέναντι στη χούντα των συνταγματαρχών. Με κεντρικό σύνθημα «Ψωμί- Παιδεία- Ελευθερία», έστειλαν το μήνυμα ότι ο ελληνικός λαός δεν ανεχόταν πια την καταπάτηση των Δημοκρατικών του Δικαιωμάτων.
Σήμερα, τέσσερις δεκαετίες μετά από τη νύχτα εκείνη που το τανκ της χούντας έριχνε την πύλη του Πολυτεχνείου, τα προτάγματα της ηρωικής εκείνης εξέγερσης παραμένουν επίκαιρα. Ιδιαίτερα σε αυτήν την πολύ κρίσιμη συγκυρία όπου διάφορα αντιδημοκρατικά συμφέροντα προσπαθούν να επωφεληθούν από τη δικαιολογημένη οργή και...
αγανάκτηση του δοκιμαζόμενου ελληνικού λαού, επιδιώκοντας να οδηγήσουν τη χώρα σε καταστάσεις πολιτειακής ανωμαλίας που στο παρελθόν έχει πληρώσει πολύ ακριβά.
Η σημερινή ημέρα ανήκει σε όλους τους Έλληνες που πιστεύουν στη Δημοκρατία. Δεν μπορεί επομένως να τυγχάνει πολιτικής εκμετάλλευσης ούτε από αυτούς που χρησιμοποιούν ως πάγια τακτική τους την καπήλευση των κοινωνικών αγώνων για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους μικροκομματικά συμφέροντα ούτε από εκείνους που επιδιώκουν δια της πόλωσης να δυναμιτίσουν περαιτέρω το ήδη τεταμένο κλίμα στην Παιδεία.
Ως Νέα Γενιά οφείλουμε να δικαιώσουμε τη θυσία των Ηρώων του Πολυτεχνείου, αγωνιζόμενοι καθημερινά για την προάσπιση της Δημοκρατίας και των Δικαιωμάτων μας στην εργασία, στην μόρφωση, στην ίδια τη ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: