Blogger Gadgets

slider

Το gmail του naxios

Στείλτε μας Ειδήσεις-Σχόλια-Παρατηρήσεις-Αρθογραφία Στο email - naxios.blogspot.com@gmail.com Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων Η φωνή της ΝΑΞΟΥ.

Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2014

Λίγο ντροπή δε βλάπτει (αν ισχύουν βέβαια)-Βασιλική Τζότζολα: Πώς το ελληνικό δημόσιο έκανε τα πάντα για να την διορίσει

Τα κλασικά... αύριο δεν θα το θυμάται κανείς άρα δεν υπάρχει λόγος να περιμένουμε απαντήσεις ή παραιτήσεις αν τα παρακάτω αυσταθούν (γιατί πάντα πρέπει να κρατάμε επιφυλάξεις για όσα γράφουν οι δημοσιογράφοι)

Η Βασιλική Τζότζολα εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά το 2010 στην πολιτική σκηνή ως αναπληρωτής εκπρόσωπος της ΝΔ. Η θρακιώτισσα δικηγόρος παραμονή Πρωτοχρονιάς διορίστηκε στο ΚΕΠΕ χωρίς διαγωνισμό, χωρίς μόρια, χωρίς την έγκριση του ΑΣΕΠ, χωρίς καν να προκηρυχθεί η θέση, σχεδόν στα κρυφά, ως νομική σύμβουλος.

Ο δημοσιογράφος Ζώης Τσώλης καταγράφει αναλυτικά στο Βήμα το τι υπέφερε το ελληνικό δημόσιο προκειμένου να δημιουργηθεί αποκλειστικά θέση για την Βασιλική Τζότζολα.

Γράφει ο Ζώης Τσώλης τα 11 βήματα που έκανε το κράτος σε χρόνο-ρεκόρ για να διοριστεί η Τζότζολα:

1. Στα τέλη Απριλίου 2013 ο νέος πρόεδρος του ΚΕΠΕ (στενός φίλος του υφυπουργού ΑνάπτυξηςΝότη Μηταράκη) κ. Νίκος Φίλιππας εμφανίζει στο Κέντρο την κυρία Τζότζολα, την οποία συστήνει ως προσωπική του νομική σύμβουλο. Την εγκαθιστά στο ΚΕΠΕ, επιβάλλει να περνούν όλα από αυτήν και, το σημαντικότερο, να συμμετέχει ακόμη και στις συνεδριάσεις του ΔΣ.

2. Στις 31 Μαΐου και στον Ν. 4156/2013, που αφορούσε το «Μνημόνιο κατανόησης στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος μεταξύ του υπουργείου Περιβαλλοντικής Προστασίας του κράτους του Ισραήλ και του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής», πέρασε κρυφή τροπολογία με την οποία στο ΚΕΠΕ δημιουργείται δεύτερη θέση νομικού συμβούλου.

3. Μία εβδομάδα αργότερα, στις 7 Ιουνίου, ο πρόεδρος φέρνει για πρώτη φορά στο Διοικητικό Συμβούλιο τα θέματα της πρόσληψης δεύτερου νομικού συμβούλου και της αμοιβής για την κυρία Τζότζολα για παροχή νομικών συμβουλών για τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο. Το ΔΣ μετά τα σχόλια των Μέσων και των εργαζομένων αποφασίζει αναβολή στο θέμα της πρόσληψης αλλά εγκρίνει τη δαπάνη για τις νομικές υπηρεσίες της.

4. Το θέμα της πρόσληψης επανέρχεται σε προγραμματισμένο ΔΣ στις 4 Ιουλίου, όπου έπειτα από θυελλώδη συζήτηση περίπου δύο ωρών στο γραφείο του προέδρου, με τις φωνές να ακούγονται σε όλο το κτίριο, η συνεδρίαση αναβλήθηκε.

5. Συγκαλείται εκ νέου ΔΣ, όπου τα μέλη ζήτησαν να τηρηθούν οι διαδικασίες πρόσληψης στο Δημόσιο. Το ίδιο απόγευμα η κυρία Τζότζολα αποχωρεί από τα γραφεία του ΚΕΠΕ φανερά ενοχλημένη λέγοντας στην είσοδο ότι αρκετά έχασε τον χρόνο της.

6. Στη συνέχεια, στις 29 Νοεμβρίου 2013, η Επιτροπή, η οποία αποτελείται από τους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα, αρμόδια για να κατανείμει τις ελάχιστες θέσεις για πρόσληψη στο Δημόσιο που προκύπτουν από την αναλογία «μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις», αποφασίζει έπειτα από πρόταση του υπουργού Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη να εγκρίνει θέση δεύτερου νομικού συμβούλου στο ΚΕΠΕ.

7. Στις 30 Δεκεμβρίου 2013, παραμονές Πρωτοχρονιάς, στις 4 το απόγευμα, συνεδρίασε το ΔΣ για την πρόσληψη.

8. Στο εισηγητικό σημείωμα ο πρόεδρος αναφέρει: «...και αφού έγινε μια μικρή έρευνα αγοράς προκειμένου να τηρηθούν οι βασικές αρχές διαφάνειας... προτείνω... την κυρία Βασιλική Τζότζολα».Οι βασικές αρχές της διαφάνειας, της ισότητας και της διασφάλισης ίσων ευκαιριών απαιτούν τουλάχιστον ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος.

9. Στο ίδιο εισηγητικό επισυνάπτει και τη σύμβαση που θα υπογράψει το ΚΕΠΕ με την κυρία Τζότζολα, προκαταλαμβάνοντας την ψήφο του ΔΣ.

10. Στην εν λόγω σύμβαση στους όρους αναφέρεται: «...Ρητώς συμφωνείται ότι οι υπηρεσίες αυτές δεν είναι υποχρεωτικό να παρέχονται με αυτοπρόσωπη παρουσία της δικηγόρου στα γραφεία του ΚΕΠΕ». Δηλαδή το ΚΕΠΕ υπογράφει ότι η κυρία Τζότζολα από αρχής της σύμβασής της και ως τη συνταξιοδότησή της μπορεί να μην πατήσει ποτέ στο ΚΕΠΕ.

11. Το ΔΣ την προπαραμονή της Πρωτοχρονιάς αποφάσισε με πλειοψηφία την πρόσληψη της. Μειοψήφησε μόνο ένα μέλος του, το οποίο δεν πρόσκειται στη ΝΔ. Τυχαίο;

Στο ΚΕΠΕ έχουν απομείνει 24 ερευνητές από τους 65 που προβλέπονται στο οργανόγραμμα. Αλλά αυτό που τελικά είχε σημασία ήταν μια θέση για την κυρία Τζότζολα...

3 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΕ ΤΟΝ ΚΚ; ΚΑΛΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΞΗΦΑΝΙΣΑΝ!

Ανώνυμος είπε...

Πολύ στις πίτες, στα αθλητικά και στη συμπόρευση με τη λογική το έχεις ρίξει Νάξιε και φαίνεται, έστω και αργά, ότι κατάλαβες ότι πλησιάζει η ώρα της κρίσεως για τις συμμορίες που διέλυσαν τη χώρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται για να στείλει στη φυλακή όσους διαφύγουν της οργής του απελπισμένου κοσμάκη και δεν προλάβουν το ελικόπτερο. Είναι άλλωστε το μόνο που θα μπορέσει να κάνει με επιτυχία αφού η Ελλάδα μας δεν σώζεται έτσι που την "έδεσαν" οι μνημονιακοί. συμμορίτες. Και μην ελπίζει κανείς από τα τομάρια για τη σωτηρία τους στην πίεση του διεθνή παράγοντα γιατί όπως φάνηκε από τη τελετή αναλήψεως της προεδρίας κάποιοι τον έχουν γράψει στα παλιά τους παπούτσια.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή ψευτοεπαναστάτη με λίγα λόγια μας λες ότι αυτά μόνο που γράφεις παραπάνω μπορεί να κάνει με επιτυχία ο ΣΥΡΙΖΑ αν έρθει στην εξουσία και τίποτα άλλο. Άρα από τώρα τους δίνεις το ελεύθερο να διαλύσουν ότι έχει απομείνει όρθιο και να μας κάνουν Αργεντινή και Βενεζουέλα και μετά να θριαμβολογούν ότι μας έσωσαν από τους μνημονιακούς, ρίχνοντας μας στον ίδιο λάκκο με αυτούς της διεθνούς διαφθοράς, της αλληλοεξόντωσης και της ολοκληρωτικής καταστροφής. Τα ξέρουν λοιπόν αυτά στο ΣΥΡΙΖΑ και κάνουν ότι μπορούν για να μην έρθουν στην εξουσία. Αν όμως δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς και αναγκαστούν να κυβερνήσουν τότε θα γίνουν πιο κότες από τους σημερινούς, θα γίνουν πουλάδες και εσύ θα ψάχνεις το ελικόπτερο που θα έχει πετάξει μαζί με τα άρρωστα όνειρα σου και τις προδομένες ηλίθιες ελπίδες σου. Καλό ταξίδι με το ελικόπτερο της ασυναρτησίας σου φίλε μου.