slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Τα ΜΜΕ των θαλασσοδανείων ανησυχούν για την χώρα

Ξαφνικά, από τα συστημικά μέσα ενημέρωσης, εφημερίδες και κανάλια, ακούμε ότι κινδυνεύει η χώρα από το κλίμα που έχουν δημιουργήσει τα απανωτά σκάνδαλα και οι συνεχείς παρεμβάσεις της Δικαιοσύνης.
Πάρτε για παράδειγμα τα Νέα του Σαββάτου που αναφέρουν ότι οι ευρωεκλογές βρίσκονται σε δικαστικό ναρκοπέδιο και μια βόμβα βρίσκεται κάτω από την κάλπη.
Διαπιστώνει επίσης ότι οι υποθέσεις διαφθοράς που ερευνώνται από τη Δικαιοσύνη, ικανοποιούν βεβαίως την απαίτηση της κοινής γνώμης για κάθαρση αλλά..... ταυτόχρονα εκφράζονται φόβοι για αποπροσανατολισμό από το μεγάλο στόχο που είναι η έξοδος από την κρίση.

Συμπεραίνει δηλαδή η εφημερίδα του ΔΟΛ ότι υπάρχει κίνδυνος να χάσουμε το στόχο στην οικονομία επειδή ασχολούμαστε με τη διαφθορά. Λες και δεν ήταν η διαφθορά αυτή που μας οδήγησε στο να κυνηγάμε το στόχο της διάσωσης από τη χρεοκοπία.

Αλλά και η Ημερησία του Μπόμπολα φοβάται ότι η πολιτική αναταραχή μπορεί να απειλήσει την πορεία της οικονομίας και ότι το μεγάλο στοίχημα κρίνεται σε πέντε μήνες. Το δε Βήμα της Κυριακής στο κύριο άρθρο του κάνει λόγο για «εκλογική άνοιξη» κι ότι «μύρισαν» κάλπες.

Προφανώς τα συστημικά media εκτιμούν ότι οι δικαστικές εξελίξεις σχετικά με τα σκάνδαλα των εξοπλισμών, του ΤΤ, πιθανότατα των άλλων τραπεζών, ίσως και άλλα μικρά και μεγαλύτερα σκάνδαλα που θα βγουν σύντομα, να βαρύνουν το πολιτικό κλίμα, να πάμε σε εκλογές και να εκτροχιαστεί η οικονομία.

Είναι κι αυτό μια σκέψη, αλλά για σκεφτείτε ποιοι και γιατί το αναφέρουν αυτό; Ο Ψυχάρης και ο Μπόμπολας που χρωστάνε από 200 εκατ. ευρώ και πλέον, που παίρνουν θαλασσοδάνεια ακόμη κι εν μέσω κρίσης και που τρέμουν τώρα ότι δεν θα ξαναπάρουν ούτε ευρώ τσακιστό.

Αυτό ακριβώς φοβούνται οι νταβατζήδες. Μη τυχόν και κλείσουν οι κάνουλες από τις τράπεζες (δάνεια και διαφημίσεις) γιατί είχαν καλομάθει τόσα χρόνια. Και αρχίζουν να εκφράζουν την «αγωνία» τους για την οικονομία, μη τυχόν και οι δικαστές εκτροχιάσουν την προσπάθεια.

Έμμεσα μηνύματα για να κάνει η δικαιοσύνη καμιά έρευνα όπως παλιά «ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε» ώστε να συνεχιστεί η χρηματοδότηση των διαπλεκόμενων επιχειρήσεών τους.

Άλλωστε, το είπε και ο ίδιος ο Φιλιππίδης στέλνοντας μηνύματα σε πολλούς αποδέκτες. Ότι το πόρισμα για το ΤΤ σκοτώνει την ανάπτυξη κι ότι οι επιχειρήσεις δεν θα πάρουν πλέον δάνεια.

Αν είναι οι τράπεζες να χρηματοδοτούν τα γνωστά λαμόγια, τους τζαμπατζήδες και τις διαπλεκόμενες επιχειρήσεις τότε δεν πειράζει ας καταστραφεί η ανάπτυξη. Αρκεί να πάνε φυλακή όλοι αυτοί οι άθλιοι.

Η ελληνική κοινωνία και οικονομία χρειάζονται υγιείς τράπεζες που θα δίνουν δάνεια σε καθαρές επιχειρήσεις και θα προωθούν την ανάπτυξη. Δεν έχουν ανάγκη να συνεχίσει να παίρνει δάνεια ο Ψυχάρης για τις χρεοκοπημένες εταιρείες του, ο Μπόμπολας για το διαλυμένο Mega ή τους αυτοκινητόδρομους που δεν φτιάχνει. Δεν είναι ανάγκη να παίρνουν δάνεια οι «βρόμικοι» επιχειρηματίες που δήθεν δίνουν δουλειά σε κόσμο και συμβάλλουν στην ανάπτυξη αλλά βγάζουν τα λεφτά στο εξωτερικό και βρίσκονται μέσα στις λίστες Λαγκάρντ.

Ας τα αφήσουν αυτά, λοιπόν, ότι η Δικαιοσύνη μπορεί να πλήξει την οικονομία και τον στόχο για έξοδο από την κρίση. Αν κάποιοι χρησιμοποιήσουν την οικονομική κατάσταση για να κουκουλωθούν τα σκάνδαλα, τους πληροφορούμε ότι τους έχει πάρει χαμπάρι ο κόσμος.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ στις πίτες, στα αθλητικά και στη συμπόρευση με τη λογική το έχεις ρίξει Νάξιε και φαίνεται, έστω και αργά, ότι κατάλαβες ότι πλησιάζει η ώρα της κρίσεως για τις συμμορίες που διέλυσαν τη χώρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται για να στείλει στη φυλακή όσους διαφύγουν της οργής του απελπισμένου κοσμάκη και δεν προλάβουν το ελικόπτερο. Είναι άλλωστε το μόνο που θα μπορέσει να κάνει με επιτυχία αφού η Ελλάδα μας δεν σώζεται έτσι που την "έδεσαν" οι μνημονιακοί. συμμορίτες. Και μην ελπίζει κανείς από τα τομάρια για τη σωτηρία τους στην πίεση του διεθνή παράγοντα γιατί όπως φάνηκε από τη τελετή αναλήψεως της προεδρίας κάποιοι τον έχουν γράψει στα παλιά τους παπούτσια.