slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Τώρα κάθαρση παντού κι όποιος αντέξει

Πραγματικά, αυτό που γίνεται σε δικαστικό επίπεδο τις τελευταίες ημέρες δεν έχει προηγούμενο στην Ελλάδα. Ούτε τότε με τον Κοσκωτά και τα πάμπερς δεν βλέπουμε τόσο καταιγιστικές εξελίξεις και αποκαλύψεις.
Τη μια οι απολογίες για τα εξοπλιστικά, την άλλη σκάει το σκάνδαλο του ΤΤ, την τρίτη οι τρεις Χρυσαυγίτες βουλευτές απολογούνται και οδηγούνται στον Κορυδαλλό ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και τον Ξηρό που κάπου κάνει βόλτες, αλλά δεν μπορεί, θα πιαστεί.

Λένε μάλιστα ότι θα ανοίξουν κι άλλοι φάκελοι που καίνε για σκάνδαλα που ούτε καν τα υποψιαζόμαστε και για πολιτικούς υπεράνω πάσης υποψίας.

Και σα να μην έφταναν όλα αυτά το Δικαστικό Συμβούλιο αποφάσισε την Κυριακή ότι δεν υπάρχει παραγραφή για τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται ο πρώην υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Οι πέντε δικαστικοί που στελεχώνουν το Συμβούλιο αποφάσισαν ομόφωνα πως η διπλή εκλογική αναμέτρηση του 2012 δεν επέφερε παραγραφή των αδικημάτων του πρώην υπουργού, καθώς η Βουλή της 8ης Μαΐου συνεδρίασε μονάχα μία ημέρα.

Μετά την απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου ανοίγει ο δρόμος για τη διενέργεια ανακρίσεων για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και παραπομπής του πρώην υπουργού στο ειδικό δικαστήριο. Επομένως, θα έχουμε νέους… γύρους δικαστικών εξελίξεων ενώ μένει να δούμε αν θα αρχίσουν να καλούνται και οι κάτοχοι των λογαριασμών της λίστας που έβγαλαν τα λεφτά στο εξωτερικό αλλά δεν μπορούν να τα δικαιολογήσουν. Τα «γουνάκια», λοιπόν, έπιασαν δουλειά όχι γιατί δεν είχαν τίποτε άλλο να κάνουν αλλά γιατί η διαφθορά δεν πήγαινε άλλο. Κάποτε και η κοινωνία και το πολιτικό σύστημα και φυσικά και η δικαστική εξουσία δεν μπορούσε να βλέπει τα εκατομμύρια να περνούν και τα λαμόγια να μην τιμωρούνται.

Μια ματιά στη Μύκονο να έριχναν όλοι αυτοί θα έβλεπαν το πάρτι που συνεχίζεται από γνωστούς επιχειρηματίες οι οποίοι καλοπερνούν με δανεικά από τις τράπεζες λεφτά ή με επιδοτήσεις από το ΕΣΠΑ που τις ξεκοκκαλίζουν χωρίς αιδώ.

Ο κόσμος πλέον αναρωτιέται: Μήπως το παρακάνουμε και η Δικαιοσύνη θα μας «κάτσει στο σβέρκο»; Μήπως υποχωρεί η πολιτική και τα πάντα στην Ελλάδα θα θυμίζουν ένα απέραντο εδώλιο δικαστηρίου; Και τέλος, μήπως πρέπει να μπει ένα φρένο στον δικαστικό ορυμαγδό εξελίξεων που μπορεί και να αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη από το πραγματικό πρόβλημα που είναι η οικονομία;

Η θέση μας είναι ότι δεν πρέπει να σταματήσει απολύτως τίποτε. Πρέπει να βγουν όλα στη φόρα. Δικαιοσύνη, διαφάνεια και λογοδοσία από όσους είναι μπλεγμένοι σε σκάνδαλα.

Και το κυριότερο: Όσοι πολιτικοί, επιχειρηματίες, στελέχη κ.λπ. εμπλέκονται σε βρόμικες υποθέσεις να πάνε στη φυλακή. Άλλωστε, σε τρεις μήνες θα αδειάσει ο Κορυδαλλός, αφού θα δημιουργηθεί το ελληνικό «Αλκατράζ» στο Δομοκό.

Κάποιοι, επομένως, πρέπει να γεμίσουν τα κελιά που θα μείνουν κενά στον Κορυδαλλό.

Δικαιοσύνη, λοιπόν, κι όποιος αντέξει. Όποιος έχει τα κότσια να τα βάλει με όλους και με όλα θα είναι ο κερδισμένος. Αλλά να τα βάλει πράγματι με όλους, όχι να τιμωρηθούν ορισμένοι «τελειωμένοι» και να την γλιτώσουν οι μεγαλόσχημοι με τα πολλά λεφτά και τις γνωριμίες. Και μην ακούσουμε γκρίνιες από την κοινωνία. Αυτή ζήτησε κάθαρση παντού.
http://www.antinews.gr/2014/01/12/241822/

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ στις πίτες, στα αθλητικά και στη συμπόρευση με τη λογική το έχεις ρίξει Νάξιε και φαίνεται, έστω και αργά, ότι κατάλαβες ότι πλησιάζει η ώρα της κρίσεως για τις συμμορίες που διέλυσαν τη χώρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται για να στείλει στη φυλακή όσους διαφύγουν της οργής του απελπισμένου κοσμάκη και δεν προλάβουν το ελικόπτερο. Είναι άλλωστε το μόνο που θα μπορέσει να κάνει με επιτυχία αφού η Ελλάδα μας δεν σώζεται έτσι που την "έδεσαν" οι μνημονιακοί. συμμορίτες. Και μην ελπίζει κανείς από τα τομάρια για τη σωτηρία τους στην πίεση του διεθνή παράγοντα γιατί όπως φάνηκε από τη τελετή αναλήψεως της προεδρίας κάποιοι τον έχουν γράψει στα παλιά τους παπούτσια.