slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αφηγείται (επί πληρωμή) την ανικανότητα και την αποτυχία του!

Γράφει ο Γιάννης Δ. Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr 

Διαβάζουμε κατά καιρούς για τις υπερβολικές αμοιβές που λαμβάνουν ανά τον κόσμο πρώην πρόεδροι, πρωθυπουργοί και υπουργοί για ολιγόλεπτες ομιλίες τους σε διάφορα συνέδρια και όχι μόνο.
Ως του θαύματος όλοι ... αυτοί οι “πρώην” (ειδικά των ανεπτυγμένων χωρών) μετά την θητεία τους (ή τις θητείες τους) λαμβάνουν πάμπολλες προσκλήσεις σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις οι οποίες πολλές φορές διοργανώνονται από κάποια απίθανα σωματεία ή φορείς που δικαίως διερωτάσαι που βρίσκουν τα χρήματα για την αμοιβή των υψηλών ομιλητών τους.
Έπειτα από μία διαδικτυακή περιήγηση και αξιολόγηση κάποιων στοιχείων επί του θέματος κατέληξα στην άποψη ότι πολλές από τις ομιλίες αυτές γίνονται για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος για λογαριασμό των ομιλητών οι οποίοι δηλώνοντας τις υποτιθέμενες υπέρογκες αμοιβές προσθέτουν νόμιμα στα περιουσιακά τους στοιχεία χρήματα που τους δοθήκαν ή τους τάχθηκαν … κατά  την διάρκεια της θητείας τους!
Φυσικά το γιατί φαντάζομαι ότι όλοι μπορούμε να το υποψιαστούμε μια και σε πολλές εκ των περιπτώσεων οι διοργανωτές τέτοιων ομιλιών “όλως τυχαίως” είχαν κάποια επιχειρηματική δραστηριότητα με το κράτος ή τον φορέα (υπουργεία, ή δημόσιες επιχειρήσεις) των ομιλούντων!  
Ξέρω, κάποιοι θα πείτε ότι όλα αυτά τα αναφέρω γιατί ο κ. Παπανδρέου το τελευταίο καιρό φιγουράρει στα διεθνή μέσα ως περιζήτητος ομιλητής και μάλιστα με υψηλό κασέ!
Όχι!... προς θεού δεν αφήνω καμία υπόνοια για τον πρώην πρωθυπουργό σε σχέση με τις παραπάνω μου σκέψεις μια και θεωρώ ότι οι προσκλήσεις προς το πρόσωπο του έχουν να κάνουν με το σοβαρό θέμα που ακούγεται ότι αναλύει και το οποίο συγκεκριμένα αφορά την διαχείριση οικονομικών κρίσεων όπου φαντάζομαι οι ακροατές του ακούγοντας τις αναλύσεις από τις προσωπικές του εμπειρίες και χειρισμούς σε σχέση με την Πρωθυπουργική του θητεία θα ξέρουν μετά … τι δεν θα πρέπει να κάνουν ... για να μη καταστραφεί μια χώρα ολοσχερώς! 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ στις πίτες, στα αθλητικά και στη συμπόρευση με τη λογική το έχεις ρίξει Νάξιε και φαίνεται, έστω και αργά, ότι κατάλαβες ότι πλησιάζει η ώρα της κρίσεως για τις συμμορίες που διέλυσαν τη χώρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται για να στείλει στη φυλακή όσους διαφύγουν της οργής του απελπισμένου κοσμάκη και δεν προλάβουν το ελικόπτερο. Είναι άλλωστε το μόνο που θα μπορέσει να κάνει με επιτυχία αφού η Ελλάδα μας δεν σώζεται έτσι που την "έδεσαν" οι μνημονιακοί. συμμορίτες. Και μην ελπίζει κανείς από τα τομάρια για τη σωτηρία τους στην πίεση του διεθνή παράγοντα γιατί όπως φάνηκε από τη τελετή αναλήψεως της προεδρίας κάποιοι τον έχουν γράψει στα παλιά τους παπούτσια.