slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Με πρωτοβουλία Γ.Βακόνδιου : Μεγάλη δωρεά σκευασμάτων ινσουλίνης στο Κοινωνικό Φαρμακείο Σύρου

 Γιώργος Βακόνδιος
Άλλη μια σπουδαία κοινωνική πρωτοβουλία κάνει την εμφάνισή της στην Σύρο. Έχει τονισθεί ιδιαίτερα πόσο πολύτιμη είναι η συμβολή του Κοινωνικού Φαρμακείου που στηρίζει οικονομικά αδύναμους δημότες στην παροχή ιατροφαρμακευτικής περίλαθλψης.
Στο πλαίσιο αυτό, μια μεγάλη φαρμακευτική εταιρία, η novo nordisc, έρχεται να σταθεί αρωγός της προσπάθειας του Κοινωνικού Φαρμακείου προσφέροντας μεγάλο αριθμό σκευασμάτων ινσουλίνης τα οποία θα διατεθούν στους πάσχοντες κατόπιν συνεννόησης με το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου.
Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι ο άνθρωπος ο οποίος έριξε τις γέφυρες ανάμεσα στο Κοινωνικό Φαρμακείο, το Δήμο και την εταιρία, ήταν ο πολιτευτής Κυκλάδων της ΝΔ Γιώργος Βακόνδιος, ο οποίος εμπνεύστηκε αυτή την ιδέα που υλοποιήθηκε στην...
πράξη.
Μετά απ’ αυτή τη θετική εξέλιξη ο Δήμος εξέδωσε ευχαριστήρια ανακοίνωση η οποία αναφέρει:
«Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης μέσα στα πλαίσια της Κοινωνικής του Πολιτικής και αφουγκραζόμενος τις ολοένα και αυξημένες ανάγκες των δημοτών του σε θέματα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας, έχει συστήσει Κοινωνικό Φαρμακείο προκειμένου να εξυπηρετήσει τις ευπαθείς ομάδες.
Στα πλαίσια αυτά ανταποκρίθηκε άμεσα η εταιρεία NOVO NORDISC με την αποστολή σκευασμάτων ινσουλίνης. (NovorapidFlexpen – Levemir – Novomix 30 Flexpen – Actrapid)
Κατόπιν αυτής της ενέργειας θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον επικεφαλής της εταιρείας για τις χώρες της Νοτίου Ευρώπης κ. Κώστα Πηλιούνη, και τον πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Γεώργιο Βακόνδιο  για την σημαντική συμβολή τους στην προσπάθειά μας αυτή.
Κατόπιν συνεννοήσεως και με το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου τα ανωτέρω σκευάσματα θα διατεθούν στους πάσχοντες συμπολίτες μας, μετά από σχετική ανακοίνωση του Κοινωνικού Φαρμακείου». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: