slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΝΔ: Να αποδοκιμάσει ο Τσίπρας τις δηλώσεις Κατρούγκαλου για τη βία


Τίποτα δεν αφήνει να πέσει κάτω, η ΝΔ προκειμένου να επιβεβαιώσει τη θεωρία των δυο άκρων και την αποδοχή της "καλής βίας" από τον ΣΥΡΙΖΑ...

Σήμερα, το γραφείο Τύπου της ΝΔ με ανακοίνωσή του επιτίθεται στον Συνταγματολόγο Γιώργο Κατρούγκαλο, ο οποίος...
στην εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη είπε ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ο όρος βια που αφορά δολοφονικές επιθέσεις της Χρυσής Αυγής με μορφές διαμαρτυρίας, όπως μια μαχητική διαδήλωση, ή στο γιαούρτωμα του Θ. Πάγκαλου κ.α.

Η ΝΔ απαντώντας στην τοποθέτηση του κ. Κατρούγκαλου είπε:

«Η χθεσινή παρέμβαση του κ. Κατρούγκαλου και τα όσα υποστήριξε για τη βία, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποδέχεται και διακινεί τη θεωρία της καλής και κακής βίας. Μια θεωρία που τροφοδοτεί την εξτρεμιστική βία, διχάζει την κοινωνία και οδηγεί στο χάος. Έφτασε ο κ. Κατρούγκαλος στο σημείο να δικαιολογεί προπηλακισμούς, καταλήψεις δημοσίων κτηρίων και ομηρίες καθηγητών.
Καλούμε τον κ. Τσίπρα, εδώ και τώρα, να αποδοκιμάσει ευθέως τις δηλώσεις αυτές και να ξεκαθαρίσει τη θέση του».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εγώ αποδοκιμάζω όλες τις πράξεις βίας: τη δολοφονία του Φύσσα, την δολοφονία του Τεμπονέρα, του Λαμπράκη, τους βασανισμούς της Χούντας, την Εθνική Αντίσταση, την κατάληψη του Πολύτεχνείου το 1973, τον αγώνα για την απελευθέρωση του 1821, τις διαδηλώσεις των συνταξιούχων, τις αυτοκτονίες των Ελλήνων απεγνωσμένων πολιτών, τις Σκουριές, το Κιλελέρ, τις Μέλανες, την αντίσταση των κατοίκων τ' Απαλίρου στον Σανούδο. Όλες αυτές οι πράξεις είναι ίδιες μεταξύ τους και δίχασαν την Κοινωνία μεταξύ αυτών που παλεύουν για τα δικαιώματά τους και το συμφέρον της κοινωνίας και αυτών που συμβαδίζουν με τα δικαιώματα των ελαχίστων μήπως τους δώσουν λίγα από τα αποφάγια τους. Δεν είναι σωστό να παλεύει κανείς για τίποτα γιατί δημιουργείται αναβρασμός και δεν είναι σωστό. Καλώ όλους να καταδικάζουν τη βία από όοοοοοοοπου και αν προέρχεται!