slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δημοσκόπηση GPO Α' και Β' Αθήνας:Κονταροχτυπιούνται ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και… αναποφάσιστοι! ΤΟ ΚΑΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ GPO ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ Ο ΑΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΜΟΥ ΤΗ ΡΟΥΛΑ

ΜΗΔΕΝ μετακινήσεις από ΧΑ σε ΝΔ στη Β'Αθήνας ενώ από ΧΑ προς ΣΥΡΙΖΑ πάει το 3,3% (της ΧΑ)!!-Η ΝΔ κερδίζει περισσότεροαπό τους άλλους παρά από ΧΑ-Πλιάτσικο στο πτώμα του ΠΑΣΟΚ από ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ
Μάχη μεταξύ ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και… αναποφάσιστων δείχνει η νέα δημοσκόπηση της GPO που έγινε για το newpost.gr από 7-11 Οκτωβρίου σε Α’ και Β’ Αθήνας.
Οι νίκες για τα δύο κόμματα είναι μοιρασμένες στην πρόθεση ψήφου καθώς η ΝΔ κρατάει τα σκήπτρα στην Α’ Αθηνών, ενώ...
ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει ρεβάνς (και με διαφορά) στη Β’ Αθηνών. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως η Χρυσή Αυγή παραμένει τρίτο κόμμα και πως το ΚΚΕ αναδεικνύεται τέταρτη δύναμη.
Ειδικότερα:
Α’ Αθηνών
ΝΔ 21,2%
ΣΥΡΙΖΑ 20%
Χρυσή Αυγή 8,5%
ΚΚΕ 5,9%
ΠΑΣΟΚ 5%
Ανεξάρτητοι Έλληνες 3,9%
Δημοκρατική Αριστερά 3,6%
Άλλο 4,5%
Λευκό/άκυρο 2,8%
Δεν θα ψηφίσω 4,7%
Δεν έχω αποφασίσει/Δεν απαντώ 19,9%

[Μετακινήσεις ψηφοφόρων: Στην οριζόντια στήλη βλέπετε από ποιους κερδίζουν τα κομματα και στην κάθετη προς τα που χάνουν]
Β’ Αθηνών
ΣΥΡΙΖΑ 24,2%
ΝΔ 17%
Χρυσή Αυγή 8,2%
ΚΚΕ 6,5%
ΠΑΣΟΚ 4,1%
Ανεξάρτητοι Έλληνες 4,1%
Δημοκρατική Αριστερά 3,8%
Άλλο 5,6%
Λευκό/άκυρο 4,4%
Δεν θα ψηφίσω 4,1%
Δεν έχω αποφασίσει/Δεν απαντώ 18%
Μισθοί, ανεργία και φόροι απασχολούν τους Έλληνες
Ως πρώτο πρόβλημα την οικονομική κατάσταση και συγκεκριμένα τους χαμηλούς μισθούς ανέφεραν 8 στους 10 Έλληνες, με την υπερφορολόγηση και την ακρίβεια να ακολουθούν. Τέσσερις στους δέκα, εξάλλου, δήλωσαν ότι ανησυχούν έντονα για τηνανεργία.
Ακολουθούν τα προβλήματα ασφάλειας των πολιτών, η Υγεία και η Παιδεία, ενώ υψηλές είναι και οι αναφορές σε τοπικά προβλήματα (καθαριότητα, συγκοινωνίες κλπ).
Η απαισιοδοξία για την προσωπική πορεία αλλά και την πορεία της χώρας επίσης κυριαρχούν, ενώ το 55% αναμένει επιδείνωση για τη ζωή του τα επόμενα 2-3 χρόνια στην Α’ Αθήνας, ενώ στη Β’ Αθήνας αυτό ανεβαίνει στο 61,7%.
Κανέλλη, Κεφαλογιάννη, Αβραμόπουλος πρώτοι στις προτιμήσεις
Στην Ά Αθήνας, Λιάνα Κανέλλη, Όλγα Κεφαλογιάννη και Δημήτρης Αβραμόπουλος είναι οι δημοφιλέστεροι πολιτικοί με «οριζόντια» πλειοψηφία από όλους τους ψηφοφόρους με τις αποστάσεις ανάμεσα τους να είναι σχεδόν οριακές.
Και στη Β’ Αθηνών την πρωτιά έχει μια γυναίκα, η Σοφία Σακοράφα η οποία αγγίζει το 50%, ενώ ακολουθούν ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Δημήτρης Παπαδημούλης και ο Γιάννης Δραγασάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: