slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Συνάντηση για την επέκταση του διαδρόμου προσγείωσης του αεροδρομίου Νάξου


Μετά από διαδοχικές επαφές του Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Μανόλη Μαργαρίτη, με παράγοντες της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και κατόπιν των πιέσεων που ασκήθηκαν για την αναβάθμιση και βελτίωση του αεροδρομίου Νάξου, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Αεροδρομίου Νάξου, σήμερα, συνάντηση με κλιμάκιο της Τεχνικής Υπηρεσίας της Υ.Π.Α., με κύριο αντικείμενο συζήτησης την επέκταση του διαδρόμου προσγείωσης. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν  ο Δήμαρχος, οι εκπρόσωποι της Τεχνικής Υπηρεσίας της ΥΠΑ Γιώργος Κουρτέσας, Φίλιππος Ευστρατιάδης, Γρηγόρης Φουκουρίδης και Έλενα Πουλημένου, οι Αντιδήμαρχοι Τοτόμης Πρωτονοτάριος και Δημήτρης Λιανός, ο Αερολιμενάρχης Γιώργος Ήμελλος, καθώς και....
εκπρόσωποι της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Έχοντας ως πρωταρχικό στόχο  τη δυνατότητα προσγείωσης αεροσκαφών μεγαλύτερης χωρητικότητας, η κύρια απαίτηση του Μανόλη Μαργαρίτη είναι η επέκταση του διαδρόμου προσγείωσης, καθώς και η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων υποδοχής των επιβατών. Ανταποκρινόμενοι στο αίτημα του Δημάρχου, οι εκπρόσωποι της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας ενημέρωσαν τους παρευρισκομένους για τη δυνατότητα επέκτασης του διαδρόμου κατά 300 περίπου μέτρα, ώστε το ωφέλιμο μήκος να φτάνει τα 1200μ. και το μήκος του διαδρόμου προσγείωσης τα 1500 μ. και ενημέρωσαν για τις ενέργειες που απαιτούνται για το σκοπό αυτό. Στο πλαίσιο του έργου επέκτασης του διαδρόμου θα πραγματοποιηθεί, επίσης, επέκταση της φωτοσήμανσης και βελτίωση της περίφραξης του χώρου. Με τις παρεμβάσεις αυτές, το αεροδρόμιο της Νάξου θα μπορεί να δέχεται αεροσκάφη διπλάσιας χωρητικότητας.

Ωστόσο, οι εκπρόσωποι της  ΥΠΑ ζήτησαν τη συνδρομή του Δήμου στην εκπόνηση των τοπογραφικών και γεωτεχνικών μελετών. Αντιλαμβανόμενος την αναγκαιότητα υλοποίησης του έργου και άμεσης ολοκλήρωσης των διαδικασιών, ο Δήμαρχος δέχθηκε να συνδράμει στην εκπόνηση των σχετικών μελετών, εφόσον κρίνεται απαραίτητο.

Τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας της Υ.Π.Α. θα διενεργήσουν αυτοψία στον χώρο του Αεροδρομίου  και λοιπές μετρήσεις για τη διενέργεια της τεχνικής μελέτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: