slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δυσβάσταχτο το ποσό απαλλοτρίωσης για την κατασκευή του ΧΥΤΑ Νάξου

Στα 5,5 εκ ευρώ θα ανέλθει το κόστος για τις απαλλοτριώσεις των κτημάτων στην κορφή Ξύδη, όπου πρόκειται να κατασκευαστεί ο Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων. Το Πρωτοδικείου Νάξου, μετά την εκδίκαση της υπόθεσης τον περασμένο Οκτώβρη, όρισε την τιμή μονάδας των απαλλοτριωθέντων κτημάτων στην περιοχή Ξύδη, η οποία ανέρχεται κατά μέσο όρο στα 26 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Η τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο που όρισε το Πρωτοδικείο ξεπερνά κατά πολύ την τιμή της αντικειμενικής αξίας στην περιοχή, η οποία ανέρχεται στα 7,5¤ ανά τ.μ.. Η συνολική έκταση που απαλλοτριώνεται είναι περίπου 170 στρέμματα.
Αν και το συνολικό ποσό των 5,5 εκ. ευρώ είναι υπέρογκο και δυσβάσταχτο για τα οικονομικά δεδομένα του Δήμου, ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης εξέφρασε την αισιοδοξία του για την έκβαση της υπόθεσης. «Είναι πολύ νωρίς για να προδικάζουμε
τις εξελίξεις. Ο Δήμος θα ασκήσει έφεση και αναμένουμε να μειωθεί το συνολικό ποσό για τις απαλλοτριώσεις» τόνισε μεταξύ άλλων και κατέληξε «Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε στην υλοποίηση του έργου του Χ.Υ.Τ.Α. με οποιοδήποτε κόστος. Εξάλλου, μέσω της Εγνατίας θα καλυφθεί ένα μέρος των απαλλοτριώσεων, περίπου στο 10%».
Σύμφωνα με πληροφορίες, καθοριστικό ρόλο στην απόφαση του Πρωτοδικείου έπαιξε η αγορά του οικοπέδου από το Δήμο το 2010 στην περιοχή του νέου Νεκροταφείου, η οποία έγινε έναντι 35.000¤ ανά στρέμμα.
http://naxiotypia.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: