slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Καραγκιοζιλίκια βουλευτών με το αν θα παραλάβουν ή όχι τη λίστα Λαγκάρντ

[Φυσικά και δεν είναι δουλειά των βουλευτών της προανακριτικής να ψαχουλεύουν ποσά και να ανιχνεύουν φοροδιαφυγή από όσους είναι στη λίστα Λαγκάρντ! Αυτή είναι δουλειά τους ΣΔΟΕ και δική τους είναι να διαπιστώσουν γιατί δεν ερευνήθηκε και χάθηκε η λίστα και ποιος φταίει. Άντε και πήρε η ανέραστη Κωνσταντοπούλου τη λίστα και βλέπει ότι ο τάδε έστελνε κάθε χρόνο στην Ελβετία 1 μύριο... ε, και;
Που ξέρει αν ήταν φορολογημένο ή όχι; Θα επιβάλει και πρόστιμο ή θα διατάξει και κατάσχεση; Κάνουν ότι θέλουν οι κομμουνιστές στην επιτροπή και οι υπόλοιποι τρέχουν από πίσω τους.... όσο για το "αν διαρρεύσει θα επιβληθούν αστικές διώξεις"(και είναι σίγουρο ότι θα διαρρεύσει), γελάει και το παρδαλό κατσίκι! Που θα ξέρετε ρε φωστήρες ποιος τη διέρρευσε όταν την έχουν σπίτι του 10 άτομα; Σε ποιον απ' όλους θα ασκήσετε διώξη; Σε αυτόν που θα δημοσιεύσει φωτογραφίζοντας τι ποσό έχει ο Α ή ο Β; Σοβαρευτείτε!]

Ποιοι θα πάρουν το αρχείο τελικά και γιατί απειλούνται με αυστηρές διώξεις οι κάτοχοι της λίστας

Στα χέρια των βουλευτών-μελών της Προανακριτικής Επιτροπής φτάνει σήμερα η περιβόητη λίστα Λαγκάρντ, προκειμένου τα μέλη να έχουν πλήρη εικόνα για το τι περιέχει η λίστα. Όπως προέκυψε κατά την κατάθεση του κ. Αγγελόπουλου κι έπειτα από πιεστικές ερωτήσεις του Ηλία Κασιδιάρη, ο κ. Αγγελόπουλος – αν και έπειτα το πήρε πίσω – περιέγραψε μια εντελώς διαφορετική λίστα από εκείνη που έλαβε τη δεύτερη φορά η ελληνική κυβέρνηση μετά από αίτημά της.
Ωστόσο, φωτιές άναψε στην παραπάνω εξέλιξη, η δήλωση του κ. Ρήγα από το ΠΑΣΟΚ, ο οποίος ανέφερε ότι δεν θέλει να παραλάβει τη λίστα, επειδή διάφοροι επιχειρηματίες κι όχι μόνο τον έχουν πλησιάσει και του ζητούν τη λίστα.

Πολλοί πάντως είναι οι βουλευτές -από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ- που δεν επιθυμούν να παραλάβουν τη λίστα Λαγκάρντ και έχουν δηλώσει την αντίθεση τους με την απόφαση να μοιραστούν τα έγγραφα στα μέλη της επιτροπής. Ωστόσο οι βουλευτές Γιώργος Καλαντζής (ΝΔ), Βασίλης Οικονόμου (ΔΗΜΑΡ) και όλοι από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ έχουν ζητήσει να τους δοθεί η περίφημη «λίστα».

Τονίζεται πάντως πως στην περίπτωση που υπάρξει διαρροή των στοιχείων της λίστας Λαγκάρντ θα ασκηθούν αστικές διώξεις. Έτσι για όσους αποφάσισαν να μην την παραλάβουν θα υπάρχει στην αίθουσα υπολογιστής και από εκεί θα μπορούν να διαβάζουν τα στοιχεία που θέλουν.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αφού θα την παραλάβει η ΖΩοφιλΗ και θα την μειράσει στους ΜΠΑΞΕβάνιΔΕΣ τι χρειάζεται να την πάρουν και οι άλλοι αφού θα την δειαβάσουν στις εφημερίδες.