slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Λ.Κατσέλη: Συνομιλώ με Τσίπρα και τον έπεισα κι αυτόν ότι "λεφτά υπάρχουν"

Για τις συνομιλίες της με το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το ενδεχόμενο επιστροφής της στο ΠΑΣΟΚ, μιλά η πρώην υπουργός, Λούκα Κατσέλη, σε συνέντευξή της στην «Εφημερίδα των Συντακτών». Όπως αποκαλύπτει, το ΠΑΣΟΚ διερεύνησε την επιστροφή της, αλλά η ίδια αρνήθηκε.

Για το ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Κατσέλη αναφέρει πως συνομιλεί με το ΣΥΡΙΖΑ σε επίπεδο προέδρου.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε, η κ. Κατσέλη προβλέπει πτώση της κυβέρνησης μέχρι το φθινόπωρο ενώ προτείνει ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης από ευρύτερη συμπαράταξη προοδευτικών δυνάμεων.

Αναφορικά με τα όσα ακούγονται περί σχεδίου να μπει η Ελλάδα στο ΔΝΤ μέσω τεχνητής διόγκωσης του χρέους, η Λούκα Κατσέλη σημειώνει: «Κανένας σώφρων πολιτικός δεν θέλει να δει τη χώρα του σε καθεστώς επιτήρησης ή σε πρόγραμμα του ΔΝΤ. Αυτά είναι αστεία.

Υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες. Επειδή ο κ. Σαμαράς δεν είχε ψηφίσει το πρώτο μνημόνιο και ο κ. Βενιζέλος θέλει να αποποιηθεί τις δικές του ευθύνες, το ίδιο και η ΔΗΜΑΡ, έχουν κάθε κίνητρο και τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης να επικεντρώνουν τη συζήτηση στη συμμετοχή η μη του ΔΝΤ στο Μηχανισμό Στήριξης, στο πρώτο μνημόνιο, και όποτε δίνεται η ευκαιρία στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ το 2009!».

Για την ίδια το πραγματικό ερώτημα είναι γιατί η συγκυβέρνηση αποδέχθηκε χωρίς καμία αντίρρηση ακόμα πιο σκληρά και αδιέξοδα μέτρα στο δεύτερο και το τρίτο μνημόνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: