slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 7/1/2013

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ
 ΜΕ ΓΝΩΣΕΙΣ, ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ.

ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ Η ΠΝΑ "ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ"
Σύρος 5 Ιανουαρίου 2013
Ο περιφερειακός Συνδυασμός ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ θεωρεί οτι ο ρόλος του β΄βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρέπει να είναι ουσιαστικός και παρεμβατικός , ιδιαίτερα σήμερα ποι η κοινωνία μας , λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει , ζητά άμεση ανταπόκριση στα..... προβλήματά της. Ως εκ τούτου η εκλογή προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 7/1/2013 στη Σύρο είναι ιδιαίτερα σημαντική. Τα πρόσωπα που θα το συνθέσουν θα πρέπει να έχουν γνώσεις , ουσιαστική και συνεπή παρουσία , να βοηθούν ση σύνθεση των απόψεων και στην εύρυθμη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου. 
Δυστυχώς η πρώτη διετία του Περιφερειακού Συμβουλίου είχε πολλά προβλήματα. Με καθυστέρηση πολλών μηνών ψηφίστηκε ο κανονισμός λειτουργίας του και ο απερχόμενος πρόεδρος (που σύμφωνα με τον "Καλλικράτη" προτείνεται και ψηφίζεται από τη πλειοψηφία)δυσκολεύτηκε αρκετά να προσαρμοστεί στο ρόλο του. Η μειοψηφία εκπροσωπείται από τον Αντιπρόεδρο (η παράταξή μας πρότεινε τον κο Γιαννακάκη, επί χρόνια στέλεχος της αυτοδιοικησης) και από τον Γραμματέα. Θυμίζουμε οτι η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ εξέλεξε δεκατερείς  (13) περιφερειακούς συμβούλους δηλ. αριθμό σχεδόν διπλάσιο με την υπόλοιπη αντιπολίτευση που διαθέτει εφτά (7)περιφερειακούς συμβούλους (τέσσσερις  ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, δύο ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ και έναν ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ). 
Παρά το γεγονός οτι η παράραξή μας μπορούσε να εκπροσωπηθεί και από τον Γραμματέα, ζητήσαμε στα πλαίσια της συμμετοχικότητας να κατέχει αυτή τη θέση εκπρόσωπος της ελάσσονος αντιπολίτευσης. 
Οι δυνάμεις της Αριστεράς έλαμψαν και πάλι δια της απουσίας τους και της άρνησής τους , ενώ ο κύριος Χρυσόγελος, μοναδικός εκπρόσωπος του ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΝΕΜΟΥ, ανέλαβε τελικά Γραμματέας. Ο κος Χρυσόγελος όμως διέψευσε τις προσδοκίες μας. Λίγους μήνες μετά και αφού ανέλαβε καθήκοντα ευρωβουλευτή, αδυνατούσε να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του. Τα στελέχη του συνδυασμού ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ τον αντικαθιστούσαν προκειμένου να λειτουργήσει το προεδρείου του Π.Σ.  όταν αυτός απουσίαζε ή όταν έπρεπε να φύγει κατά τη διάρκεια του Π.Σ.  
Σε αυτές τις εκλογές η παράταξή μας θα διεκδικήσει το ρόλο που της ανήκει και ουσιαστικά και αριθμητικά - του Αντιπροέδρου και του Γραμματέα - γιατί θεωρούμε οτι κάποιοι δοκιμάστηκαν και απέτυχαν και εκτιμούμε οτι κινηθήκαμε με υπευθυνότητα και συνέπεια.
- Σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα που αφορούν το πρόσωπο της κας Μπαφίτη, υποψήφιας προέδρου του Π.Σ. , εμείς διατυπώνουμε προς κάθε κατεύθυνση οτι δεν επενδύουμε στην πολιτική ανθρωποφαγία. Ας απαντήσει η ίδια και η περιφερειακή Αρχή στα καταγγελόμενα εναντίον τους. 
Τέλος , σχολιάζοντας και δημοσιεύματα κατά πού "γέρνει" την Περιφέρειά μας, ο κος Μαχαιρίδης, στις Κυκλάδες ή περισσότερο στα Δωδεκάνησα , θα συμφωνήσουμε στο  οτι η ΠΝΑ  "γέρνει" επικίνδυνα και ελπίζουμε να μην γίνει "ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ" που οι ιδιοκτήτες και το πλήρωμα το διαφήμιζαν το πρωί αλλά στο τέλος βυθίστηκε. Ας ελπίσουμε να μη γίνει το ίδιο με την ΠΝΑ γιατί δεν φταίνε σε τίποτα οι νησιώτες μας!

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ
kokkinosxar@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: