slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μετά τον Καμμένο και ο Γιωργάκης: Ομπάμα, σώσε την Ελλάδα και την Ευρώπη

Κάλεσμα στον Μπάρακ Ομπάμα να αναλάβει πρωτοβουλίες για να ασκήσει πιέσεις στην Ευρώπη ώστε να σώσει την Ελλάδα κάνει ο Γιώργος Παπανδρέου σε άρθρο του στο περιοδικό «Foreign Policy».
Ο πρώην πρωθυπουργός επισημαίνει ότι οι στιγμές απαιτούν πρωτοβουλίες από την αμερικανική ηγεσία ώστε να σωθεί όχι μόνο η χώρα μας αλλά κατ' επέκταση και η ίδια η....
Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αγορές δεν θεωρούν ποτέ αρκετές τις περικοπές στην Ελλάδα και έτσι η ευρωζώνη πρέπει να… προτάξει το στήθος της και να πει: «Η κρίση τελειώνει εδώ. Η Ελλάδα είναι μέρος της Ευρωζώνης. Τελεία και παύλα!».

Ο κ. Παπανδρέου κατακρίνει τους Ευρωπαίους, υποστηρίζοντας ότι αντιμετώπισαν με δριμεία κριτική τους Αμερικάνους όταν πίεσαν την ΕΕ να λάβει αποφασιστικά μέτρα για ανάπτυξη, ενώ καλεί τον Αμερικανό Πρόεδρο να επισκεφθεί την Ελλάδα ως ένδειξη συμπαράστασης και στήριξης: «Θα ήταν μια πραγματική ψήφος εμπιστοσύνης στις ικανότητες της χώρας και της Ευρώπης να λύσουν την κρίση στην ευρωζώνη».

star.gr 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΓΑΠ είναι γόνος μιας ιστορικής Οικογένειας με διεθνή ακτινοβολία και τεράστια προσφορά για περίπου εκατό χρόνια στην Ελλάδα και έτσι αυτός έχει και σήμερα τη δυνατότητα παρέμβασης στα Εθνικά, Ευρωπαϊκά και διεθνή θέματα. Ο άλλος ο ΚΑΚας ασχολείται μόνο με τα κοψίδια, τη ξάπλα και το χέ...μο. Ποιος τον ξέρει, ποιος τον ακούει το φουκαρά σε διεθνές επίπεδο για να κάνει και αυτός μια τέτοια παρέμβαση για τη σωτηρία της Ελλάδας. Αυτοί που περισσότερο δε γουστάρουν τον ΓΑΠ είναι οι καλοβολεμένοι του παλιού ΠΑΣΟΚ που έβαζαν το προσωπικό και κομματικό πάνω από το Εθνικό και γιαυτό τώρα μετακόμισαν στο ΣΥΡΙΖΑ.