slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

“Ξεπαγώνει” η καταβολή εφάπαξ σε 40.228 δικαιούχους



«Ξεπαγώνουν» από την ερχόμενη Δευτέρα, οι διαδικασίες για την καταβολή εφάπαξ στους δημοσίους υπαλλήλους, όπως έγινε γνωστό μετά τη σημερινή συνάντηση του υπουργού Εργασίας, Γ. Βρούτση, με τον πρόεδρο του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ) Μ. Κωνσταντίνου.
«Έχουμε μπροστά μας πολύ δουλειά», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας τονίζοντας ότι πρέπει να απονεμηθούν 1,1 δισ. ευρώ σε 40.228 δικαιούχους έως το τέλος του 2013. Όπως ανέφερε ο υπουργός, το προσωπικό του Ταμείου θα ενισχυθεί με 26 επιπλέον υπαλλήλους, ώστε να μπορεί να εξυπηρετεί 3.500 – 4.000 αιτήσεις το μήνα.
«Ξεκινάμε από τη Δευτέρα και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε», σημείωσε ο ....
κ. Βρούτσης, προσθέτοντας πως αφού διασφαλίστηκε η χρηματοδότηση της χώρας, τώρα πρέπει να κερδηθεί το «στοίχημα» της απορρόφησης των κονδυλίων και της απονομής και καταβολής των εφάπαξ.
«Αναλαμβάνουμε μια τιτάνια προσπάθεια, με τη βοήθεια του υπουργείου Εργασίας και του υπουργού για να μπορέσουμε να ικανοποιήσουμε τις ληξιπρόθεσμες αιτήσεις», δήλωσε από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΤΠΔΥ Μιχάλης Κωνσταντίνου.
Οι ληξιπρόθεσμες αιτήσεις, όσες δηλαδή έχουν υποβληθεί από την 1/8/2010 έως τις 31/12/2012, υπερβαίνουν τις 40.000, από ένα σύνολο περίπου 55.000 αιτήσεων για απονομή των εφάπαξ που έχουν υποβληθεί συνολικά από το 2009.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: