slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ανακοίνωση του Κ.Σ. της ΚΝΕ για τα κρούσματα υποσιτισμου στα σχολεία "Φτάνει πια στην κοροϊδία και τις ελεημοσύνες"


Ο υποσιτισμός των παιδιών, η σύγχρονη βαρβαρότητα που αποκαλύπτει το πραγματικό πρόσωπο ενός απάνθρωπου συστήματος, καλά κρατεί. Και δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς εφόσον οι αιτίες που το γεννούν, η ανεργία και η φτώχεια των γονιών απόρροια μιας άνευ προηγουμένου βάρβαρης επίθεσης, διευρύνονται.
Τόσο η τωρινή όσο και η προηγούμενη κυβέρνηση - που τείνουν να μείνουν στην ιστορία ως οι κυβερνήσεις που έφεραν την πείνα στο σχολείο - στον ένα ή στον άλλο βαθμό, αντιμετωπίζουν το πρόβλημα παραπέμποντας το σειδιώτες στο βαθμό που θέλουν, όσο και για όσο κρίνουν ότι τους συμφέρει να εμφανίσουν την «εταιρική κοινωνική ευθύνη» τους.
Το παράδειγμα της βοήθειας που προσφέρει η εκκλησία και των μέχρι τώρα χορηγιών είναι απόδειξη ότι λύση στο πρόβλημα δεν έρχεται με τέτοιες κινήσεις αφού αφορούν συγκεκριμένο αριθμό μαθητών και όχι όσους το χρειάζονται. Με αφορμή δηλώσεις από την πλευρά της εκκλησίας, η αρμόδια ειδική γραμματέας του υπουργείου δήλωσε ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου συνεργάστηκαν με την Εκκλησία, εκπρόσωποι της οποίας είχαν ζητήσει σε πρόσφατη επίσκεψή τους να βοηθήσουν στο θέμα της σίτισης. Όπως προκύπτει, θα αποσταλούν δέματα στις οικογένειες 2.000 παιδιών γιατί αυτός είναι ο αριθμός που δήλωσε η εκκλησία ότι μπορεί να ικανοποιήσει.
Το ΚΚΕ ανέδειξε το ζήτημα του υποσιτισμού των παιδιών και μέσα στη Βουλή και ζητά να δοθεί έκτακτο κονδύλι στους δήμους για να παρέχεται ένα μικρό γεύμα στα σχολεία. Μάλιστα, τον περασμένο Απρίλη είχε καταγγείλει τη στάση της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας που για τέταρτη φορά είχε αρνηθεί να βρεθεί στη συνεδρίαση, για να απαντήσει σε σχετική Ερώτηση του ΚΚΕ. Το ΚΚΕ είχε ζητήσει τα αναλυτικά στοιχεία για τους καταγεγραμμένους υποσιτιζόμενους μαθητές με βάση εμπιστευτική εγκύκλιο που είχε σταλεί το Μάρτη και ζητούσε από τους διευθυντές των σχολείων της Αττικής να προχωρήσουν άμεσα στην καταγραφή τους.
Όμως, ενώ όπως όλα δείχνουν το υπουργείο έχει πραγματική εικόνα της έκτασης του προβλήματος, που διαρκώς διογκώνεται, δεν έχει πράξει το παραμικρό για την αντιμετώπισή του.

ρεπορτάζ :  902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: