slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΔΗΜΟΣ ΤΗΝΟΥ : ΝΕΑ ΕΝΗΜΝΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΙΘΑΚΗ


«Αιτίας Πολέμου», συνέχεια.

Σε συνέχεια των όσων αναφέραμε τη Δευτέρα 26/11 και την Τετάρτη 28/11, ενημερώνουμε με ικανοποίηση κάθε ενδιαφερόμενο ότι σε επικοινωνία του Δημάρχου με την εταιρεία του πλοίου Ε/Γ-Ο/Γ «ΙΘΑΚΗ», υπήρξε ρητή δέσμευση από μέρους της ότι αποσύρεται το αίτημα για αποδρομολόγηση του πλοίου από τη γραμμή. Το δρομολόγιο θα εξακολουθήσει να εκτελείται κανονικά (με μόνη εξαίρεση το Σάββατο), απλώς το πλοίο θα κινείται με μειωμένη ταχύτητα.


Ο Δήμος θεωρεί ότι την εξέλιξη αυτή πολύ θετική για την Τήνο. Η μειωμένη ταχύτητα γίνεται κατανοητή και η περικοπή του δρομολογίου του Σαββάτου, που δεν αφορά εργάσιμη ημέρα, μπορεί να γίνει ανεκτή, για την περίοδο του έτους που διανύουμε. Ζούμε και ως Δήμος τις δυσκολίες της εποχής και δεν μπορεί παρά να κατανοούμε βάσιμα αιτήματα των εταιρειών (από τις οποίες ζητάμε συνεργασία και αλληλοκατανόηση και όχι μονομερείς αιφνιδιασμούς, που απειλούν το νησί μας), σε καμία όμως περίπτωση δεν μπορεί να γίνει ανεκτός ο αποκλεισμός της Τήνου από Σύρο και Πειραιά και τώρα και για το μέλλον. Θα αποτελεί διαρκή αιτία πολέμου της Τήνου, με τον οποιονδήποτε.

Το μήνυμα που εκπέμψαμε ως Δήμος, προς εταιρεία και κεντρική εξουσία, τόσο την 29/2/2012 όσο και την 26/11/2012, παραμένει σε ισχύ. Η «κόκκινη γραμμή» που θέσαμε ως προς το ζήτημα αυτό, δεν επιδέχεται καμία υποχώρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: