slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΙΚΑ: Επιστροφή και διακοπή συντάξεων σε λαμόγια του ΠΑΣΟΚ όπως οι «Κολλάδες» και άλλοι

εγκύκλιος του ΙΚΑ με την οποία ζητούνται πίσω οι επιπλέον συντάξεις που δόθηκαν με ειδική ρύθμιση Λοβέρδου,, αναγνωρίζει σε λαμόγια πλασματικά χρόνια εργασίας με αποτέλεσμα να εμφανίζουν περισσότερα πλασματικά χρόνια απ' όσα επιτρέπει ο νόμος!! Για να καταλάβετε για τι λαμόγια μιλάμε, η απόφαση αφορά (μεταξύ άλλων) τους Κολλάδες των Αστικών λεωφορείων και άλλους που απολύθηκαν το 1990 και επαναπροσλήφθηκαν το 1993 από το ΠΑΣΟΚ, στους οποίους...

αναγνωρίστηκαν ως εργάσιμα τα χρόνια της απόλυσης ή κομμουνιστοΠΑΣΟΚους στους οποίους αναγνωρίστηκαν ως εργάσιμα τα χρόνια "εξορίας" επί χούντας (!!!)... Φυσικά από τη ρύθμιση δεν λείπουν και κάποιοι υπάλληλοι της Ολυμπιακής... κατά σύμπτωση στην Ολυμπιακή εργαζόταν η γυναίκα του Λοβέρδου...]


Την ανάκληση συντάξεων που έχουν εκδοθεί με συνυπολογισμό πλασματικών χρόνων που υπερβαίνουν το ανώτατο όριο αναγνώρισης που προβλέπει ο νόμος, ζητά από τις υπηρεσίες του ΙΚΑ, με έγγραφό της, η γενική διευθύντρια Ασφαλιστικών Υπηρεσιών του Ιδρύματος, Χαρίκλεια Γοντικάκη.

Παράλληλα με την ανάκληση της συνταξιοδοτικής απόφασης θα πρέπει να επιστραφούν τα επιπλέον ποσά που έχουν καταβληθεί και οι ασφαλισμένοι να ενταχθούν σε πρόγραμμα αυτασφάλισης έως τη συμπλήρωση των προϋποθέσεων συνταξιοδότησης, σύμφωνα πάντα με το έγγραφο.

Βεβαίως επισημαίνουν οι ειδικοί είναι υπαρκτός ο κίνδυνος οι ασφαλισμένοι να εγκλωβιστούν στο καθεστώς αυτό για περισσότερα χρόνια, αφού όταν τελειώσει η περίοδος αυτασφάλισης θα έχουν αλλάξει και οι συνταξιοδοτικές προϋποθέσεις.

Η νέα εγκύκλιος αφορά ασφαλισμένους που είχαν αναγνωρίσει πλασματικούς χρόνους ασφάλισης πριν από το 2010, με βάση ειδικές νομικές ρυθμίσεις και αναγνώρισαν επιπλέον χρόνια με τις διατάξεις του νόμου Λοβέρδου-Κουτρουμάνη (3996/2011, «αναμόρφωση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, ρυθμίσεις θεμάτων Κοινωνικής Ασφάλισης και άλλες διατάξεις»), με αποτέλεσμα να υπερβούν το ανώτατο επιτρεπτό όριο.

Στις κατηγορίες αυτές περιλαμβάνονται, επαναπατρισθέντες Έλληνες υπήκοοι και ομογενείς, οι τεχνικοί σεναριογράφοι και σκηνοθέτες για αποδεδειγμένη υπηρεσία για την οποία δεν είχαν καταβληθεί εισφορές, οι εργαζόμενοι στην τέως Ε.Α.Σ. μέχρι την επαναπρόσληψή τους από τον Ο.Α.Σ.Α., και απολυμένοι από το Δημόσιο, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, Δημόσιες Επιχειρήσεις και Οργανισμούς κατά τη χρονική περίοδο 01.01.1990 έως 31.10.1993, οι οποίοι στη συνέχεια επαναπροσλήφθηκαν στις ίδιες επιχειρήσεις.

Ακόμη, εκτοπισθέντες ή φυλακισθέντες κατά το χρονικό διάστημα από 21/04/1967 έως 24/07/1974, απολυμένοι της Πειραϊκής Πατραϊκής (ν. 2458/1997), εργαζόμενοι της πρώην Ολυμπιακής Αεροπορίας (ν. 3717/2008) και απολυμένοι από τα Μεταλλεία Κασσάνδρας (ν. 2335/1995).

Επίσης, μπορούσε να αναγνωρισθεί ο χρόνος της εφεδρικής υπηρεσίας των μισθωτών, κατά τον οποίον καταβάλλονταν το εφεδρικό επίδομα από τον Ειδικό Λογαριασμό Στρατευομένων Μισθωτών του Ο.Α.Ε.Δ. και ο χρόνος συμπληρωματικών παροχών λόγω μητρότητας, κατά τον οποίο καταβαλλόταν το σχετικό επίδομα μητρότητας από τον Ο.Α.Ε.Δ., με σχετική σφραγίδα του Ο.Α.Ε.Δ. επί των ασφαλιστικών βιβλιαρίων.

Σύμφωνα με ανώτερα στελέχη του ΙΚΑ, οι περιπτώσεις αυτές, όπου εντοπισθούν, αφορούν πολύ μικρό αριθμό ασφαλισμένων.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Βρε Σαχλαμάρα τώρα τα βλέπεις αυτά. Εδώ παιδιά πατεράδων ακροδεξιών στνεργατών της Χούντας έφυγαν μόνοι τους από την υπηρεσία τους και πείγαν στο εξωτερικό για προσωπικούς λόγους και μετά που έπεσε η Χούντα γύρισαν στην Ελλάδα και η ΝΔ τους αναγνώρησε τότε το 1975 ως χρόνια υπηρεσίες τα χρόνια που ήταν στο εξωτερικό με δική του επιλογή. Για ρώτησε κανένα μεγαλίτερο αν εσύ δεν τα ξέρεις αυτά να στα πουν. Ρώτησε και στο χωριό σου γιατί σύγουρα κάποιοι τέτοιοι θα υπάρχουν.