slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΝΙΚΟΥ ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΥ ΣΤΗ ΝΑΞΟ

 - Όλοι μαζί στις κινητοποιήσεις για να αποκρούσουμε τα καταστροφικά μέτρα!!! 

Στη διήμερη επίσκεψη του στη Νάξο το Σαββατοκύριακο 13-14/10, ο Νίκος Συρμαλένιος συμμετείχε στη συνέλευση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, στην οποία συζητήθηκε η αναδιοργάνωση του σχήματος μετά τις εκλογές, η πορεία προς την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη και την ίδρυση ενιαίου κόμματος καθώς και ο προγραμματισμός της τοπικής οργάνωσης και η παρέμβαση στα τοπικά προβλήματα του......
νησιού.
Στην τοποθέτηση του μεταξύ άλλων τόνισε: «…..Τέσσερεις μήνες μετά τις εκλογές, η τρικομματική κυβέρνηση βρίσκεται σε προϊούσα αποσύνθεση, το πακέτο των επερχόμενων επώδυνων για τον ελληνικό λαό μέτρων, σε συνδυασμό με τις αποκαλύψεις τύπου λίστας Λαγκάρντ κ.α. που επιταχύνουν την κατάρρευση του παλαιού πολιτικού σκηνικού, δημιουργούν συνθήκες απρόβλεπτων εξελίξεων. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αναλαμβάνει από τα πράγματα ακόμα μεγαλύτερο βάρος και ευθύνη, για να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από το μνημόνιο και την κρίση και σε μια αναγεννητική πορεία προς όφελος του λαού. Τώρα είναι η ώρα για να εντείνουμε τη δράση μας, για να δυναμώσουν οι κινητοποιήσεις και η μαζικότητα του κινήματος. Με την ενωτική, μαζική , μαχητική δράση στη Βουλή και στο λαό, όλοι μαζί μπορούμε να αποκρούσουμε τα μέτρα. Τις επόμενες μέρες, πρέπει να κινητοποιηθούμε με όλες μας τις δυνάμεις, για να πετύχει η πανελλαδική απεργία της 18ης Οκτώβρη, πρέπει τις μέρες που θα ψηφίζονται τα μέτρα, ο λαός να κατέβει μαζικά, ειρηνικά, δημοκρατικά, σε μια λαοθάλασσα στο Σύνταγμα και σε όλες τις πόλεις και τα νησιά, για να ανατρέψουμε την καταστροφική πορεία της χώρας…».
Επίσης ο Νίκος Συρμαλένιος, παραχώρησε συνέντευξη στο Μεσόγειος FM, όπου έθεσε με δριμύτητα το θέμα της κατάργησης των ΔΟΥ στα νησιά, χωρίς καμιά προετοιμασία, χωρίς τη διασφάλιση της τύχης των εργαζομένων και χωρίς να λαμβάνεται καμιά μέριμνα με όρους νησιωτικότητας, που μπορεί να στοιχίσει σοβαρά σε απώλεια φορολογικών εσόδων. Τόνισε επίσης για μια ακόμα φορά, ότι τα μνημονιακά προγράμματα δεν βγαίνουν, ούτε βεβαίως το χρέος είναι βιώσιμο. Απόδειξη της αποτυχίας είναι και η μεταφορά της έδρας εκτός Ελλάδας μεγάλων εταιρειών, όπως η ΦΑΓΕ και Κόκα-Κόλα 3 Ε, που αποδεικνύει ότι ούτε η δραματική μείωση του εργατικού κόστους, είναι ικανή για προσέλκυση των επενδυτών.
Ακόμα συναντήθηκε με τον πρόεδρο του σωματείου των εργαζομένων στο Δήμο της Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Γιάννη Αναματερό, ο οποίος τον ενημέρωσε για το φλέγον θέμα των εργολαβιών στην καθαριότητα, στην ύδρευση και το νεκροταφείο.
Τέλος, επισκέφθηκε την περιοχή του Αλυκού, όπου διαπίστωσε ότι η μακροχρόνια εγκατάλειψη και έλλειψη πολιτικής είτε από το Δημόσιο είτε από την Αυτοδιοίκηση,  σε βάρος μιας περιοχής έκτασης 600 στρεμμάτων εξαιρετικού φυσικού κάλλους, με αμμοθίνες και μοναδικό κεδροδάσος, αποτελεί οικολογικό έγκλημα με σοβαρές προεκτάσεις και στον τουρισμό.
             15/10/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: