slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΑΞΙΖΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Η ΕΠΈΝΔΥΣΗ ΣΤΗ ΓΝΏΣΗ ΕΊΝΑΙ Η ΑΠΆΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΊΣΗ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι συνδιασκέψεις στελεχών και φίλων
της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. στο Νότιο Αιγαίο (Σύρο στις 3/10 και Ρόδο στις 15/10)

Παρουσία του Πρόεδρου της Δημοκρατικής Ανεξάρτητης Κίνησης Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.) και Αντιπροέδρου της Δ.Ο.Ε. κ. Χαράλαμπου Κόκκινου πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία στη Σύρο στις 03/10 και στη Ρόδο στις 15/10 συσκέψεις στελεχών και φίλων της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Συζητήθηκαν τα θέματα που απασχολούν την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και οργανωτικά ζητήματα εν’ όψει των εκλογών της 07/11/2012 για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΠΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΠΕ και ΚΥΣΠΕ).

Η Εκπαίδευση αποτελεί εθνική προτεραιότητα. Οι μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζονται από το 2010 οδηγούν στη συρρίκνωση των δαπανών για τη Δημόσια Εκπαίδευση και εμποδίζουν την ομαλή λειτουργία των σχολικών επιτροπών και των σχολικών μονάδων. Ο Έλληνας εκπαιδευτικός έχει δεχθεί πρωτοφανή οικονομική και επιστημονική υποβάθμιση, αμείβεται με μισθούς που ξεκινάνε από τα 640 ευρώ και ενώ οι ανάγκες για εκπαιδευτικό προσωπικό είναι μεγάλες οι διορισμοί μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών ελαχιστοποιούνται.
Η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε., η παράταξη της ευθύνης, δηλώνει ότι συνεχίζει τη διεκδικητική της πορεία και αγωνίζεται για ακηδεμόνευτο, ανεξάρτητο και αξιόπιστο συνδικαλιστικό κίνημα. Παλεύει να επανέλθει η αξιοκρατία στην εκπαίδευση και στέλνει μήνυμα στον πολιτικό κόσμο της χώρας ότι η επένδυση στη γνώση είναι η απάντηση στην κρίση.

Για τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.
Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας



Κόκκινος Χαράλαμπος

Ανδρουλάκης Μάνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: