slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Εκλογές για υπηρεσιακά συμβούλια

 

Στις 7 Νοεμβρίου θα διεξαχθούν οι εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια των εκπαιδευτικών. Οι συγκεκριμένες εκλογές προκηρύσσονται από το Υπουργείο Παιδείας και στόχο έχουν την ανάδειξη των δύο εκπροσώπων των εκπαιδευτικών που μαζί με τρία άλλα μέλη, διορισμένα από τη διοίκηση, στελεχώνουν τα υπηρεσιακά συμβούλια για τα επόμενα δύο χρόνια. Από τη σύνθεση αυτών των συμβουλίων είναι ξεκάθαρο ότι οι εκπαιδευτικοί δεν μπορούν να έχουν αποφασιστικό ρόλο, αφού είναι μειοψηφία, αλλά μπορούν να ελέγχουν αν οι πράξεις της διοίκησης είναι νόμιμες.

Επίσης είναι φανερό ότι τα υπηρεσιακά συμβούλια καλούνται να διαχειριστούν την υποχρηματοδότηση της παιδείας, τις ελλείψεις των εκπαιδευτικών, τους ανύπαρκτους διορισμούς, τα συγχωνευμένα σχολεία με το μεγάλο αριθμό μαθητών ανά τμήμα, να διαχειριστούν τελικά την εξαθλίωση του εκπαιδευτικού και την υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας.

Αυτό που είναι αναγκαίο στις μέρες μας δεν είναι η διαχείριση αυτής της κατάστασης αλλά η ανατροπή της και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με τη συμμετοχή όλων των εργαζομένων σε  κοινό αγώνα μέσα από τα Σωματεία τους. Όλοι να συμμετέχουμε στις Γενικές Συνελεύσεις της ΕΛΜΕ και μαζί να αγωνιστούμε για ένα μέλλον διαφορετικό από αυτό που μας ετοιμάζουν.

Ένα άλλο νοσηρό φαινόμενο που παρατηρείται είναι ότι υπάρχουν υποψήφιοι ή και εκλεγμένοι αιρετοί, οι οποίοι οφείλουν να παρουσιάζονται στις Γενικές Συνελεύσεις του κλάδου και να κάνουν απολογισμό του έργου τους, οι οποίοι δεν είναι εγγεγραμμένοι στην αντίστοιχη ΕΛΜΕ.

Επίσης το ΔΣ της ΕΛΜΕ Α΄ Κυκλάδων θεωρεί απαράδεκτο τη συγκεκριμένη ημέρα να παραμένουν κλειστά τα σχολεία με απόφαση του Υπουργείου. Από τη στιγμή που δεν πραγματοποιείται Γενική Συνέλευση, αλλά διεξάγεται μόνο ψηφοφορία τα σχολεία μπορούν να λειτουργήσουν κανονικά, ενώ να θυμίσουμε ότι παλιότερα οι συγκεκριμένες εκλογές γινόντουσαν Σάββατο και το υπουργείο Παιδείας της μετέφερε σε εργάσιμη ημέρα.

Για το Διοικητικό  Συμβούλιο


 

Ο Πρόεδρος

 

 

 

        Α. Κλείσαρη

Ο Γενικός Γραμματέας

 

 

Π.Παπαμιχαήλ
ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ.doc ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ.doc
43 K   Προβολή   Λήψη αρχείου  
ενημερωτικο με πδε.doc ενημερωτικο με πδε.doc
44 K   Προβολή   Λήψη αρχείου  
ανακοίνωση ΕΛΜΕ για απεργια 1τελικο.doc ανακοίνωση ΕΛΜΕ για απεργια 1τελικο.doc
46 K   Προβολή   Λήψη αρχείου  
ΑΦΙΣΑ  18  ΟΚΤΩΒΡΗ ΕΛΜΕ.doc ΑΦΙΣΑ 18 ΟΚΤΩΒΡΗ ΕΛΜΕ.doc
27 K   Προβολή   Λήψη αρχείου  

Δεν υπάρχουν σχόλια: