slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Συνεργασία με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση – Συνάντηση με τον ειδικό σύμβουλο της κας Χριστιάνας Καλογήρου

Με κ. Νίκο Κωστόπουλο, ειδικό σύμβουλο της Γενικής Γραμματέως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου Χριστιάνας Καλογήρου, συναντήθηκαν σήμερα στη Ρόδο ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Φώτης Χατζηδιάκος και η αντιπεριφερειάρχης Λίτσα Φτακλάκη. 

Στη συνάντηση επισημάνθηκε από τον αντιπεριφερειάρχη ότι παρά τους διακριτούς ρόλους των δύο θεσμών, επιβάλλεται η τακτική και ουσιαστική επικοινωνία, φυσικά και η συνεργασία, επικαλούμενος τη στήριξη που παρέχει η Περιφέρεια σε υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, όπως το Δασαρχείο, το Τμήμα Περιβάλλοντος κλπ.



Από τον κ. Κωστόπουλο ζητήθηκε, στο πλαίσιο της γόνιμης συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πλευρές, να επιδεικνύεται από τις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης «μεγαλύτερη ευελιξία και λιτότερο γραφειοκρατικό πνεύμα», θέτοντας θέμα επιτάχυνσης και διευκόλυνσης των διαδικασιών προώθησης, μέσω της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, των αιτήσεων για προσλήψεις με συμβάσεις διάφορων μορφών (δίμηνων κλπ), με σκοπό την κάλυψη αναγκών που κρίνονται κατεπείγουσες.



Επιπλέον, η κα Φτακλάκη πρότεινε να αναζητηθούν κοινά πεδία συνεργασίας με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, όπου αυτό είναι εφικτό, όπως ο τουρισμός, η υλοποίηση προγραμμάτων κλπ.





Δεν υπάρχουν σχόλια: