slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Επιστολή Αντιπεριφερειάρχη Πουσσαίου & Δημάρχου Δεκαβάλλα

Κοινή επιστολή προς τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ασημάκη Παπαγεωργίου απέστειλαν σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Πουσσαίος και ο Δήμαρχος Σύρου Ερμούπολης, Γιάννης Δεκαβάλλας, σχετικά με την έγκριση άδειας για τη δημιουργία αιολικού πάρκου στη Γυάρο, ζητώντας τη διασφάλιση αντισταθμιστικών μέτρων.
Στην επιστολή ο Αντιπεριφερειάρχης και ο Δήμαρχος επισημαίνουν μεταξύ άλλων ότι .....υποστηρίζουν την ενθάρρυνση και προώθηση των επενδυτικών σχεδίων που έχουν στόχους που συμβάλλουν στην αειφόρο ανάπτυξη των νησιών, στην δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης, με τελικό σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των νησιωτών.



Κρίνουν, όμως, ως αναγκαίο την εξασφάλιση αντισταθμιστικών μέτρων, πλέον του θεσμοθετημένου τέλους υπέρ των ΟΤΑ από τις ΑΠΕ.



Ειδικότερα, με την επιστολή τους ζητούν η εταιρεία στην οποία θα χορηγηθεί η άδεια, να αναλάβει τις παρακάτω δεσμεύσεις:



Α) Οι νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν, τόσο κατά την κατασκευή όσο και κατά τη λειτουργία του έργου να καλυφθούν, σε όσο πιο σημαντικό βαθμό , από ντόπιο υπαλληλικό κι εργατικό προσωπικό, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στη μείωση της ανεργίας αλλά και τη δυνατότητα στο εργατικό και επιστημονικό δυναμικό του νησιού μας, το οποίο βρίσκεται σε υψηλό τεχνικό και επιστημονικό επίπεδο να απασχοληθεί σε έναν ελπιδοφόρο τομέα της νέας οικονομίας.



Β) Κατά τη διάρκεια των εργασιών κατασκευής του έργου, να συμμετέχουν σε αυτές και τοπικές κατασκευαστικές εταιρείες, που λόγω της εγγύτητας αλλά και της εμπειρίας τους θα συμβάλλουν στην επιτυχή κατασκευή του έργου και στην αύξηση της απασχόλησης.



Γ) Να υπάρξει αποκατάσταση και συντήρηση των ιστορικών κτιρίων, τα οποία έκτισαν και φυλακίσθηκαν σε αυτά εξόριστοι αγωνιστές της δημοκρατίας, στις σκοτεινές περιόδους της σύγχρονης ιστορίας μας. Επιθυμία μας είναι και η ανέγερση ενός μνημείου στην μνήμη των αγωνιστών.



Δ) Η ανάδοχος εταιρεία να εξετάσει τη δυνατότητα εγκατάστασης της έδρας της στο νησί της Σύρου, το οποίο διαθέτει όλες εκείνες τις αναγκαίες υποδομές αλλά και το ανθρώπινο δυναμικό για την απρόσκοπτη λειτουργία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: