slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

(Πρόσκληση Ενότητας για την απόκρουση των μέτρων)


Πρόσκληση ενότητας προς όλους τους φορείς του συνδικαλιστικού κινήματος της Σύρου, για να μην περάσουν τα σκληρά επώδυνα μέτρα ενάντια στους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους επαγγελματίες, τους νέους και τα ασθενέστερα στρώματα της κοινωνίας, απηύθυνε ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Νίκος Συρμαλένιος, σε διαδοχικές συναντήσεις που είχε τη Δευτέρα 8/10  -με συμμετοχή και μελών της Γραμματείας της Τ.Ε. του κόμματος- με τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων και με εκπροσώπους Διοικητικών Συμβουλίων Πρωτοβάθμιων Σωματείων τα οποία συμμετέχουν στο Συντονιστικό Σωματείων και Εργαζομένων Κυκλάδων.

Στην τοποθέτηση του ο Νίκος Συρμαλένιος ανέφερε ότι το μίγμα των επώδυνων μέτρων και οι συνεχείς αποκαλύψεις διαφθοράς του καταρρέοντος παλαιού πολιτικού σκηνικού (λίστες κλπ), δημιουργούν εκρηκτικές συνθήκες, που απαιτούν τόσο από τις δυνάμεις της αριστεράς, όσο και από το συνδικαλιστικό κίνημα, να αναλάβουν τις ευθύνες τους για να αποτρέψουν την εφαρμογή των μέτρων που οδηγούν σε περαιτέρω εξαθλίωση και στον σταδιακό εκφασισμό της ελληνικής κοινωνίας. Παράλληλα τόνισε ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε ούτε με λογικές ποδηγέτησης του συνδικαλιστικού κινήματος από οποιοδήποτε κόμμα, ούτε υπεράσπισης στενών συντεχνιακών συμφερόντων, ούτε βεβαίως διαιώνισης της διάσπασης και των χωριστών συγκεντρώσεων. Μπροστά στις δραματικές επιπτώσεις που θα έχουν τα μέτρα, κανένας μας δεν δικαιούται να προτάσσει την κομματική ή την ιδεολογική καθαρότητα.
Στη συζητήσεις που ακολούθησαν, από την πλευρά μας εκφράστηκε για μια ακόμα φορά η αλληλεγγύη μας στα αιτήματα των εργαζομένων και η δέσμευση μας για την υπεράσπισή τους με όλους τους δυνατούς τρόπους στη βουλή και στο λαό.
Ειδικότερα τονίστηκε η αυτονόητη στήριξη μας για να μείνει ανοιχτό το ναυπηγείο του Νεωρίου και να μην χαθεί ούτε μια θέση εργασίας, για να υπερασπίσουμε τα εργατικά και συλλογικά δικαιώματα όλων των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, ενώ σε ό,τι αφορά τις δημόσιες υπηρεσίες του νομού, επαναλάβαμε τη δεδομένη θέση μας για την αποτροπή της περαιτέρω υποβάθμισης τους καθώς και των εργαζομένων, που αντιμετωπίζουν άμεσο πρόβλημα επιβίωσης και παραμονής στα νησιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: