slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Το σύνθημα "ΝΑΙ στο Ευρώ, ΟΧΙ στο Μνημόνιο", τι λέει ο κ. Σουλτς και τι εμείς


του Ραφαήλ Μεν. Μαϊόπουλου
1.           Το Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να μας ενημερώσει για το πώς είδε ο κ. Σουλτς “τις θέσεις και τις προτάσεις μας για τη δυνατότητα ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας μέσα από ένα πρόγραμμα στοχευμένων δημόσιων επενδύσεων…”, που του “κατέθεσε” ο κ. Τσίπρας κατά την πρόσφατη  συνάντησή τους (Δελτίο Τύπου 27.9.12).
Αποφάσισε ότι μας είναι αρκετό να μάθουμε τι είπε ο κ. Τσίπρας και άχρηστο, ίσως και βλαβερό, πώς του απάντησε ο κ. Σουλτς.
Ευτυχώς όμως που υπάρχει και η “Αυγή”. Μας πληροφόρησε ότι “οι δύο άντρες κατά τη......

συνάντησή τους εν πολλοίς συμφώνησαν ότι... διαφωνούν” (28.9.12).

Και κάτι ακόμα: Αποσιώπησαν, Γραφείο Τύπου και  “Αυγή”, το γεγονός της αποχώρησης των εκπροσώπων των Σοσιαλδημοκρατών και των Πρασίνων την ώρα της ομιλίας του κ. Τσίπρα, στη συγκέντρωση της “Zeit-Stiftung” στο Αμβούργο στις 29 Σεπτεμβρίου, για τον λόγο ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντίθετος προς το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση» (Αν κάνουμε λάθος, ας μας το υποδείξει κάποιος).

2.            Είναι λογικό να υποθέσουμε πως ο  κ. Σουλτς, εκθέτοντας τη διαφωνία του με “τις θέσεις και τις προτάσεις” του κ. Τσίπρα, θα του επανέλαβε όσα προσφάτως έχει πει σε ομιλίες και συνεντεύξεις του.

Ας θυμηθούμε ορισμένα απ’ αυτά, όπως δημοσιεύτηκαν στον Τύπο:

- “Εφόσον (η Ελλάδα) μας δείξει ότι θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της, πρέπει να την εμπιστευτούμε, να την πιστέψουμε και να της δώσουμε μια ευκαιρία. Αν λοιπόν η έκθεση της τρόικας είναι καλή, τότε πρέπει η Ελλάδα να πάρει τον επιπλέον χρόνο που ζητάει” (16.9.12).
- “Ο κ. Τσίπρας συμπεριφέρεται λες και είναι δυνατό να ακυρωθεί το μνημόνιο αλλά να συνεχίσει η ροή των κεφαλαίων. Υιοθετώντας τη λογική ‘οι Ευρωπαίοι δεν τολμούν’. Είμαι συχνότερα στις Βρυξέλλες από κείνον, ξέρω τους συγκεκριμένους ανθρώπους. Δεν θα έπρεπε κανείς να τρέφει αυταπάτες. Αν αμφισβητηθεί το Μνημόνιο, παγώνει η χρηματοδότηση (20.5.12).

- “Δεκαεπτά χώρες στην Ευρωζώνη συμφώνησαν στη σύναψη του Μνημονίου. Μεταξύ αυτών υπάρχουν χώρες όπως η Σλοβακία, όπου το κατά κεφαλήν εισόδημα είναι πολύ χαμηλότερο από αυτό της Ελλάδας. Παρ' όλα αυτά πληρώνει ένα δισ. ευρώ για τον μηχανισμό διάσωσης. Αν λοιπόν οι Ελληνες αποφασίσουν να ανατρέψουν τη σύμβαση, τότε θα κλείσουν οι κάνουλες της χρηματοδότησης” (20.5.12).

- “Εκείνοι που λένε ότι δεν αποδέχονται το Μνημόνιο, αλλά μπορούν ταυτόχρονα να μείνουν στην Ευρωζώνη τρέφουν φρούδες ελπίδες. Η Ευρώπη στηρίζεται στην αρχή ότι οι συνθήκες πρέπει να τηρούνται” (18.5.12).

3.         Πρέπει, όμως, κι εμείς κάτι να πούμε σήμερα στον κ. Τσίπρα.

(α) Σταματείστε την εξαπάτηση του ελληνικού λαού, με το σύνθημα-απάτη “ΝΑΙ στο Ευρώ, ΟΧΙ στο Μνημόνιο”!

Με το σύνθημά σας αυτό, η Ελλάδα οδηγείται σίγουρα εκτός Ευρωζώνης, σήμερα, και εκτός Ευρώπης, αύριο!

(β) Ο δρόμος στον οποίο, με τις “θέσεις και προτάσεις” σας, μας οδηγείτε δεν είναι δρόμος ευρωπαϊκός.

Ο δικός σας δρόμος οδηγεί πίσω στις γνωστές σάπιες “δομές” που, χρόνια τώρα, ευνοούν τους λίγους, καταδυναστεύουν τους πολλούς και καταστρέφουν τη Χώρα:

- την αναποτελεσματική δημόσια διοίκηση, κεντρική και περιφερειακή, με το άδικο και διάτρητο φορολογικό σύστημα, την ευνοιοκρατία, την απουσία οποιουδήποτε ελέγχου, την ατιμωρησία των επιόρκων…,

- την κρατικοδίαιτη οικονομία, με την απουσία ανταγωνισμού, τις “προσοδοφόρες” κρατικές προμήθειες, την παραοικονομία…,

- τη “δημόσια και δωρεάν παιδεία”, που ούτε “παιδεία” ούτε “δωρεάν” είναι, εκείνη των φροντιστηρίων, της εισαγωγής στα

πανεπιστήμια των μαθητών με το “τεσσαράκι”, της “δημοκρατικοποίησης” των σπουδών, της παραγωγής “επιστημόνων” με το “δημοκρατικό πενταράκι”, της “δημοκρατικής” διοίκησης των ΑΕΙ από μειοψηφίες αιώνιων φοιτητοπατέρων, της επιλογής και ανέλιξης “καθηγητών” χωρίς επιστημονικές δημοσιεύσεις…,

- τη δήθεν “δημόσια και δωρεάν υγεία”, πανάκριβη στην πράξη, με το φακελάκι, τον πλουτισμό  μεγαλογιατρών, τη συνταγογράφηση “πρωτότυπων”, όχι “γενόσημων”, φαρμάκων (προς πλουτισμό των φαρμακοβιομηχανιών), τα “νοσοκομεία” σε κάθε γειτονιά, τη διοίκησή τους από τους συνδικαλιστές …

- την (ανύπαρκτη) δημόσια ασφάλεια, με τους “μπαχαλάκηδες”, τις καταλήψεις, το κλείσιμο δρόμων, την καταστροφή περιουσιών…

Ο ευρωπαϊκός δρόμος οδηγεί στο γκρέμισμα των σάπιων αυτών “δομών”, την κατάργηση του  “Νόμου της α-νομίας” (“Νόμος είναι ο νόμος του καθενός που κάτι, κάθε φορά, διεκδικεί”) και το χτίσιμο και στη χώρα μας υγειών και αποτελεσματικών δομών, όπως αυτοί που λειτουργούν στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, κάτω από τον θεμελιώδη κανόνα “Νόμος είναι οι νόμοι που το δημοκρατικό Κοινοβούλιο ψηφίζει”.

4.           Να του πούμε, καταληκτικά:

Για το ότι δεν έχει γίνει ακόμα πραγματικότητα το αίτημα ετών του ελληνικού λαού για ένα σύγχρονο “κράτος δικαίου”, που να υπηρετεί τους πολλούς κι όχι τους λίγους, είστε το ίδιο ένοχοι και “σεις”, η παράταξή σας, όπως και “οι άλλοι”.

                  Μαζί δεν επιτρέψατε στη Χώρα να προοδεύσει!

Σήμερα κάποιοι το κατάλαβαν, ίσως και να μετανόησαν.

Εσείς, όμως, δείχνετε να θέλετε να αποτελειώσετε το έργο σας!

Η ευχή και η ελπίδα  είναι ο λαός μας να καταλάβει την πραγματικότητα, να μην επιτρέψει το αποτέλειωμά του και να δεχτεί τη βοήθεια που η Ευρώπη φαίνεται πως έχει αποφασίσει να προσφέρει.



Παρακαλούμε τους αποδέκτες που δεν επιθυμούν να λαμβάνουν e-mail μας με κείμενα των ΑΝΤΙΛΟΓΩΝ να μας το γνωστοποιήσουν στη διεύθυνση rmaio@antilogoi.gr και θα σεβαστούμε αμέσως την επιθυμία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: