slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ερμούπολη: Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων όλο το βράδυ της Τρίτης!

Συνεχίζεται το μαρτύριο για τους κατοίκους των συνοικιών της Ερμούπολης που τα τελευταία βράδια ζουν με τον εφιάλτη των εμπρησμών. Κάποιος ή κάποιοι ασυνείδητοι πυρομανείς έχουν προκαλέσει τον τρόμο σε διάφορες γειτονιές, βάζοντας φωτιες σε σπίτια, οχήματα και οτιδήποτε άλλο βρουν στο διάβα τους.
Το Cyclades24 ίχε αναφερθεί κατ' αποκλειστικότητα στα δύο σοβαρά περιστατικά εμπρηστικών ενεργειών που είχαν συμβεί τα ξημερώματα της Κυριακής στην περιοχή Πευκάκια (διαβάστε εδώ).  Ο δράστης ή οι ....
δράστες ξαναχτύπησαν το βράδυ της Τρίτης με πολύ πιο έντονη δράση και περισσότερες ζημιές καίγοντας ολοσχερώς δύο μοτοσικλέτες, βάζοντας φωτιά σε πόρτες σπιτιών, τέντες και αυτοκίνητα και δημιουργωντας έντονη ανασφάλεια, αλλά και τρόμο στους κατοίκους. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, σημειώθηκαν 8 διαφορετικά περιστατικά
 «Χτυπούν» και στην κυριολεξία εξαφανίζονται, έχοντας προτίμηση σε εύφλεκτα υλικά και αντικείμενα, όπως οι τέντες, οι ξύλινες πόρτες και οι νάιλον συσκευασίες με τις οποίες είναι.... σκεπασμένες μοτοσικλέτες.
PA102015
Το βράδυ της Τρίτης, ξεκίνησαν πάλι από την ίδια περιοχή, τα Πευκάκια, με επίθεση σε σπίτι. Περίπου στις 10 το βράδυ, άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε κεντρική είσοδο κατοικίας, με αποτέλεσμα η ιδιοκτήτρια του σπιτιού η οποία κοιμόταν την ώρα τους συμβάντος, να ξυπνήσει από το θόρυβο και τις αναθυμιάσεις. Έντρομη κάλεσε σε βοήθεια και προσπάθησε να σβήσει τη φωτιά. Οι γείτονες πετάχτηκαν από τα κρεβάτια τους για να δουν τι έχει συμβεί, ενώ με τη συνδρομή και της πυροσβεστικής, η φωτιά έσβησε προκαλώντας υλικές ζημιές στο σπίτι. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ιδιοκτήτρια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο λόγω αναπνευστικών προβλημάτων .
Στη συνέχεια και μέσα σε διάστημα μερικών ωρών, σημειώθηκαν άλλες 7 εμπρηστικές ενέργειες σε διάφορα σημεία, φαινόμενο πρωτοφανέστατο για τα δεδομένα του νησιού. Πυροσβέστες και αστυνομικοί ήταν συνεχώς σε εγρήγορση, τόσο για να σβήσουν τις φωτιές, ενώ με τις συνεχείς βραδινές περιπολίες, έκαναν την πόλη να μοιάζει όντως με Εξάρχεια.   
Πολλές γειτονιές ήταν στο πόδι, με τους κατοίκους τρομαγμένους να παρακολουθούν καχύποπτα οποιονδήποτε περιφερόταν στους δρόμους. Μάλιστα, το Cyclades24 κατά τη διάρκεια κάλυψης του ρεπορτάζ, περίπου στις 3:30 τα ξημερώματα, ενημέρωσε τις αρχές για φωτιά που είχε ξεσπάσει στην περιοχή Φλέβα. 
Εκεί έκαψαν δύο μοτοσικλέτες, επιχείρησαν να πυρπολήσουν αυτοκίνητο χωρίς να τα καταφέρουν και έβαλαν φωτιά σε τέντα σπιτιού στο οποίο μένουν ηλικιωμένοι. 
Αυτόπτες μάρτυρες δεν υπάρχουν ούτε αυτή τη φορά με τις τοπικές αρχές να βρίσκονται σε διαδικασία ερευνών για τα περιστατικά και να προσπαθούν να εντοπίσουν τους δράστες και να ρίξουν περισσότερο φως. Την ίδια ώρα, οι κάτοικοι έχουν χάσει τον ύπνο τους με αυτά που έχουν δει να συμβαίνουν που εύλογα τους έχουν τρομοκρατήσει. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί, ότι η παρέμβαση της Πυροσβεστικής σε όλα τα περιστατικά που ειδοποιήθηκε να μεταβεί, ήταν εγκυρότατη. 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΧΑΡΤΗ ΠΩΣ ΚΙΝΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ
PA102012
PA102013
PA102014
PA102008
PA102017
PA102018
PA102019
Διαβάστηκε 2980 φορέςΤελευταία τροπ

Δεν υπάρχουν σχόλια: