slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο λαϊκισμός του Σύριζα και ο φόβος για ανταρσία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ απέσυραν την τροπολογία κατάργηση των εργοδοτικών εισφορών υπέρ της εργατικής κατοικίας και της εργατικής εστίας

Τι και αν  οι  Οργανισμοί    Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ) και Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ έχουν καταργηθεί, οι εργοδότες συνεχίζουν να καταθέτουν εισφορές υπέρ τους. Καθώς  η τροπολογία για την κατάργηση απεσύρθη τελικός από τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη  Βρούτση. Η τροπολογία για την κατάργηση των συγκεκριμένων εισφορών εισάγεται δεύτερη φορά προς ψήφιση και αποσύρεται, επίσης, για δεύτερη φορά, καθώς ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ διαφωνούν με την κατάργηση. Μάλιστα οι βουλευτές του της ΔΗΜΑΡ απειλούσαν ότι στην ....ονομαστική ψηφοφορία θα δήλωναν παρών, κάτι το οποίο θα έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ.Υπενθυμίζεται ότι η μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 5% είναι μνημονιακή υποχρέωση. Η συγκεκριμένη μείωση, δηλαδή η κατάργηση των εισφορών υπέρ της εργατικής κατοικίας και της εργατικής εστίας, αντιπροσωπεύει το 1,1% επί του συνόλου. Επομένως, από τη στιγμή που η τροπολογία αποσύρεται, αυτομάτως δημιουργείται θέμα με την Τρόικα και η κυβέρνηση μένει έκθετη καθώς θα πρέπει να αναζητήσει άλλο τρόπο – δηλαδή νέο κόψιμο μισθών και συντάξεων - για να καλυφθεί το κενό που δημιουργείται.

Γιάννης   Βρούτσης :  «Έκανα ότι μπορούσε αλλά βρέθηκα αντιμέτωπος με ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Η τροπολογία θα καταψηφιζόταν, δεν μπορούσα να επιμένω . Τώρα πρέπει να βρούμε άλλο τρόπο για να είμαστε συνεπείς στις δεσμεύσεις μας», ανέφερε επί του θέματος ο κ. Βρούτσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: