slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δεν τα βρήκαν στη σύσκεψη κορυφής

[Να τες οι μαλακί@@: Για άλλη μια φορά η ΝΔ θα πάρει επικοινωνιακά τον πούλο καθώς φέρεται να θέλει να μειώσεις τις χαμηλές συντάξεις και οι Κουβέλης-Βενιζέλος θα φανούν ότι τις σώζουν... αδιόρθωτοι βλάκες...]
 Της Μαρίνας Μάνη
Μετά από δύο ώρες συζήτησης, οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση συνεργασίας δεν κατέληξαν στο "πακέτο" των νέων μέτρων.
Οπως αναμενόταν, ο Φώτης Κουβέλης επέμεινε στην άρνησή του να γίνουν νέες οριζόντιες περικοπές "που θα ματώσουν τα μικρομεσαία εισοδήματα", είτε προέρχονται από χαμηλούς μισθούς είτε από χαμηλές συντάξεις.


Ειδικά για τις συντάξεις του ΟΓΑ (σ.σ. από τη μείωση των οποίων το οικονομικό επιτελείο αναμένει εξοικονόμηση περίπου 500 εκατ ευρώ) τόνισε με έμφαση "δεν πρέπει να περικοπούν και δεν θα περικοπούν".

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ έθεσε και την επιπλέον παράμετρο, να μην αυτονομείται η προσπάθεια εξεύρεσης των μέτρων από το αναπτυξιακό πρόγραμμα που πρέπει άμεσα να δρομολογηθεί.

Ο ίδιος φέρεται να έχει επισημάνει τις προηγούμενες ημέρες ότι αυτή η αυτονόμηση αφενός θα αφήσει "βαρέλι" δίχως "πάτο" και, αφετέρου, θα δώσει (πάλι) την αίσθηση στην κοινωνία ότι δεν κινείται τίποτα σε κανέναν άλλον τομέα πλην των περικοπών.

Ειδικά για την Τοπική αυτοδιοίκηση (και εν όψει της αυριανής γενικής απεργίας στους δήμους λόγω οικονομικής ασφυξίας, όπως λένε) ο κ.Κουβέλης τόνισε ότι "δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν νέες περικοπές" σε μία στιγμή που η Τοπική Αυτοδιοίκηση "υποκαθιστά το απουσιάζον κοινωνικό κράτος".

Είναι προφανές ότι θα υπάρξει νέα σύσκεψη κορυφής για να βρεθεί λύση. Θεωρείται βέβαιο ότι θα βρεθεί λύση, καθώς ο κ.Κουβέλης υποστήριξε (για άλλη μία φορά) ότι η προσπάθεια γίνεται με γνώμονα "να παραμείνει η χώρα στο ευρώ".

capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: