slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Προκλητικό Παραεμπόριο από Σκραπατζίδικα Μετάλλων

Η Βουλευτής Α’ Αθηνών Φωτεινή Πιπιλή, επανέρχεται με ερώτησή της στον αρμόδιο Υπουργό κ. Κ. Χατζηδάκη αναφορικά με τη μάστιγα του παραεμπορίου μετάλλων μέσω του γνωστού τους τελευταίους μήνες φαινομένου της μεταφοράς του από «καροτσάκια» μέσα στους δρόμους της Αθήνας.
 Με αφορμή την ανακοίνωση του Υπουργού Ανάπτυξης «για διαρκή επιχείρηση σκούπα για το παραεμπόριο» η Βουλευτής κατέθεσε την εξής ερώτηση:
                                                                                                       Προς : Τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κ. Χατζηδάκη

Θέμα: «Προσοδοφόρο Παραεμπόριο από τη μεταφορά με καροτσάκια πάσης φύσεως σιδερικών και ανακυκλώσιμων υλικών σε Σκραπατζίδικα»
Κύριε Υπουργέ,
Με αφορμή την ανακοίνωσή σας για τη διαρκή «επιχείρηση σκούπα» για το παραεμπόριο, επανέρχομαι για πολλοστή φορά στο πρόσφατο φαινόμενο της ασύδοτης κυκλοφορίας καροτσιών τύπου super market, σε όλη την Αθήνα από αλλοδαπούς, μέσα στα οποία στοιβάζουν ογκώδη και επικίνδυνα εξαιτίας του όγκου τους πάσης φύσεως αντικείμενα, σιδερικά, θερμοσίφωνες ακόμα και μπανιέρες, προϊόν αρπαγής από τους κάδους ανακύκλωσης των Δήμων.
Το ανεξέλεγκτο και προσβλητικό για την εικόνα της Ελλάδας φαινόμενο δεν είναι μεν της αρμοδιότητάς σας όμως η παράνομη συλλογή και πώληση σε σκραπατζίδικα που έχουν εντοπιστεί σε περιοχές όπως ο Βοτανικός, το Ρουφ και αλλού, είναι προκλητική μορφή παραεμπορίου. Στο θέμα έχω αναφερθεί επανειλημμένως με ερώτησή μου στις 12-01-2012 προς τους τότε Υπουργούς Οικονομικών κ. Ε. Βενιζέλο, Προστασίας του Πολίτη κ. Χρ. Παπουτσή και Εσωτερικών κ. Αν. Γιαννίτση, η κατάσταση ωστόσο δεν έχει βελτιωθεί.

Ερωτάται ο κος Υπουργός:
1. Θα συμπεριλάβει στην προσπάθειά του για την πάταξη του παραεμπορίου και αυτό το φαινόμενο που έχει αποτελέσει θέμα για τα ΜΜΕ
Φωτεινή Πιπιλή


Μάλιστα η Φωτεινή Πιπιλή συνόδευσε την ερώτησή της όχι μόνο με φωτογραφίες-ντοκουμέντο από την ίδια αλλά και το σύνολο των πολλαπλών ερωτήσεων σε συναρμόδιους Υπουργούς για αυτό το θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: