slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αμετανόητος υπερασπίζεται τα πεπραγμένα των κυβερνήσεων Παπανδρέου, αφήνοντας και αιχμές για Βενιζέλο

Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία και στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε μέσω του προσωπικού του μπλογκ ο Γιάννης Ραγκούσης, αφήνοντας παράλληλα και αιχμές για τον Ευάγγελο Βενιζέλο και την προαναγγελία αλλαγών στο ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.
Ο πρώην υπουργός κάνει λόγο για «επερχόμενη εθνική τραγωδία» και «εθνικό έγκλημα» που συντελείται αυτή την ώρα.  Υποστηρίζει ότι η πολιτική κρίση και η αστάθεια επανέφεραν το φόβο και την ανησυχία «που είχαμε καταφέρει μέχρι πριν τρεις μήνες σχεδόν να ξεχαστούν» και υπερασπίζεται τα πεπραγμένα των κυβερνήσεων Παπανδρέου, λέγοντας ότι η απόφαση της 26ης Οκτωβρίου για το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση, «είναι αδιαμφισβήτητο ότι ιστορικά θα πιστωθούν στην πρωθυπουργία Γιώργου Παπανδρέου».

Προσθέτει, ωστόσο ότι το PSI «κινδυνεύει να μην έχει πια καμία σημασία». Κατηγορεί τον Αντώνη Σαμαρά και τον Αλέξη Τσίπρα ότι στηρίχθηκαν διαδοχικά από το «κονκλάβιο της δραχμής» και προσθέτει ότι «κλείνει συνωμοτικά το μάτι ο κος Σαμαράς και εξαγγέλλει ανενδοίαστα ο ΣΥΡΙΖΑ» στο δρόμο «που ακλουθούσαμε έως το 2009, που χρεοκόπησε την Ελλάδα και διέλυσε οικονομία, κοινωνία και πολιτικό σύστημα».
«Επί δύο χρόνια κρατήσαμε με νύχια και με δόντια τη χώρα στο Ευρώ. Όποιος Έλληνας πολιτικός, με πράξεις ή παραλείψεις,εγκαταλείψει την προσπάθεια και οδηγήσει την Ελλάδα εκτός ευρώ θα έχει να λογοδοτήσει και στην ιστορία και στην κοινωνία», τονίζει και καταλήγει στο κείμενό του με σαφείς αναφορές στην επομένη των εκλογών για το ΠΑΣΟΚ:
«Μετά τις εκλογές θα έρθει η ώρα να συζητήσουμε για την επαναθεμελίωση της δημοκρατικής παράταξης μέσα από τη ριζική της ανανέωση και την ουσιαστική αλλαγή υποδείγματος από την κορυφή μέχρι τη βάση. Νηφάλια και ψύχραιμα πολλά ερωτήματα θα απαντηθούν, ξεκινώντας από το ερώτημα-αφετηρία: Πώς και γιατί το ΠΑΣΟΚ που αναγκάστηκε να υιοθετήσει άκρως αντιδημοφιλή μέτρα το Μάιο του 2010κατάφερε να πετύχει μια καθολική νίκη στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, πώς και γιατί το ΠΑΣΟΚ παρέμενε σύμφωνα με όλες τις έρευνες κοινής γνώμης κυρίαρχη πολιτική δύναμη μέχρι τον Ιούλιο του 2011;»

Δεν υπάρχουν σχόλια: