slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

«Η σκανδαλώδης-τροπολογία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή»

Ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή προκειμένου να αναλάβει κάθε βουλευτής της ευθύνες του απέναντι στους πολίτες, ζητεί με ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Συμμαχία.

«Μέρες τώρα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που συγκυβερνούν, ψάχνουν τον τρόπο που θα αιφνιδιάσουν την κοινωνία και τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, για την ψήφιση της τροπολογίας-σκάνδαλο με την οποία επιδιώκουν στην ουσία να χαριστούν τα κεφάλαια των δανείων των δύο κομμάτων που υπερβαίνουν τα 230 εκατομμύρια Ευρώ».

Σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας επισημαίνει ότι «η πρακτική της συγκυβέρνησης είναι προκλητική και επιχειρεί να λύσει τα οικονομικά αδιέξοδα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, δίνοντας χρήματα στα κόμματα που δεν δικαιούνται κάτω από το τραπέζι και φορτώνοντας τα χρέη των δύο κομμάτων στους Έλληνες φορολογούμενους.

Η σκανδαλώδης-τροπολογία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή γιατί παραβιάζει κατά τρόπο κατάφωρο τις αρχές της δημοκρατικής ισονομίας και ισότητας.

Με δεδομένο ότι υπάρχει σχέδιο να περάσει με τη μέθοδο του κατεπείγοντος, η Δημοκρατική Συμμαχία καλεί τις πολιτικές δυνάμεις που έχουν την δύναμη κατά τον Κανονισμό της Βουλής, να προκαλέσουν ονομαστική ψηφοφορία για να αναλάβει ο κάθε βουλευτής τις ευθύνες του απέναντι στους πολίτες», καταλήγει η ανακοίνωση.

--

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μόνο η Ντόρα είναι σταθερή και ουσιαστική στις θέσεις της. Τους είδατε όλους τους άλλους συνενοημένοι για τη γούρνα. Ποιες προοδευτικές, αριστερές και φιλολαϊκες αρχές; Στη μάσα όλοι μαζί.