slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 159  του Ν. 3463/2006 «Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων», της παρ. 1α του άρθρου 72 του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης»,  την υπ΄αριθμ. Κ.Υ.Α. αρ.  50698/2-12-2011 (ΦΕΚ 2832/Β/14-12-20112/3881/9-2-2012)  με την οποία παρέχονται οδηγίες για την κατάρτιση του προϋπολογισμού των δήμων οικ. έτους 2012, συντάχθηκε και με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αρ. 40/2012 ψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός του Δήμου Τήνου για το οικονομικό έτος 2012.

Ο  προϋπολογισμός του Δήμου  είναι πραγματικός, ισοσκελισμένος και ταυτόχρονα αναπτυξιακός. Εκφράζει το σχεδιασμό και την πολιτική βούληση της Δημοτικής Αρχής να διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό για την ανάπτυξη του νησιού μέσα στην παρούσα  δυσμενή οικονομική κατάσταση της χώρας μας. Φιλοδοξεί να διαχειριστεί με τη μέγιστη δυνατή διαφάνεια, σύνεση και δικαιοσύνη τους πόρους του Δήμου υπέρ της ανάπτυξης της πόλης, των χωριών και των κατοίκων του νησιού μας γενικότερα.  

Ο Δήμαρχος, στην εισήγησή του, αναφέρθηκε στην δύσκολη οικονομική συγκυρία αλλά τόνισε ότι ο Δήμος στηρίζεται στους δημότες του που τολμούν και μεταφέρουν τις απόψεις και ιδέες τους, τιμούν τις εκδηλώσεις και προσφέρουν από το υστέρημά τους για κοινωνικούς σκοπούς. Χαρακτηριστικά τόνισε: " Πιστεύουμε στις δυνατότητες του τόπου και των συνδημοτών μας. Πιστεύουμε και στις δικές μας δυνατότητες και ελπίζουμε πως με πολύ δουλειά θα καταφέρουμε να βγάλουμε σε πέρας το έργο που έχουμε αναλάβει. Το χρωστάμε πρώτα σε αυτούς που μας πίστεψαν και ελπίζουν σε μας αλλά και στους εαυτούς μας."   

Σημαντικές ανακοινώσεις έγιναν για τη δρομολόγηση των έργων: αποπεράτωση κλειστού γυμναστηρίου, ταχυδιυλιστήριο φράγματος Βακέτας, ηλεκτροφωτισμός λεωφόρου Μεγαλόχαρης, 3ο Δημοτικό Σχολείο Τήνου, Περιφερειακός Πανόρμου, Βιολογικός Τήνου, Βιολογικός Πάνω και Κάτω Μερών.

Ο ίδιος ο προϋπολογισμός όμως αντικατοπτρίζει το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου, καθώς περιλαμβάνει τη συμμετοχή σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, στο πρόγραμμα ΑΚΣΙΑ, μειώσεις τελών και βοηθήματα σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, αλλά και την υπογραφή ασφαλιστήριου συμβολαίου με ιδιωτική εταιρεία για την αερομεταφορά των Τηνιακών ασθενών.



Ο προϋπολογισμός συντάχθηκε με τις πλέον βάσιμες προβλέψεις βεβαίωσης και είσπραξης των εσόδων και πληρωμής των εξόδων για  το οικ. έτος 2012 και το ύψος των κονδυλίων και ανακεφαλαιωτικά εμφανίζει :

Δεν υπάρχουν σχόλια: