slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Τι σκατ@ θέλετε να φάτε ρε κοπρίτες και προϋπολογίζετε 2000 ευρώ κέτερινγκ σε κάθε πτήση του πρωθυπουργικού αεροπλάνου;

Το εξωφρενικό, για φυσιολογικούς ανθρώπους, ποσό των 440.000 ευρώ έχει προυπολογίσει η Πολεμική Αεροπορία για το κέτερινγκ των 3 VIP αεροσκαφών που έχουμε για την μεταφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Πρωθυπουργού και των υπουργών!!!
Και μπορεί μεν ο διαγωνισμός να είναι μειοδοτικός αλλά ακόμα και στο μισό να πέσει η τιμή είναι εξωφρενική αν σκεφτούμε ότι τα αεροπλάνα πετάνε μάξιμουμ 2-3 φορές τη βδομάδα.


Δηλ. μέσα σε 2 χρόνια μπορεί να κάνουν 250 πτήσεις... που σημαίνει ότι τα κοπρόσκυλα θα φάνε 1000 ευρώ φαί στην καθισιά τους ή κοντά 2.000 όπως έχουν προϋπολογίσει!!!! Και καλά στον Πάγκαλο το καταλαβαίνουμε αλλά οι υπόλοιποι;

Τι σκατά θα φάτε ρε για 1000-2000 ευρώ στην κάθε πτήση;



Εξίσου παράδοξο βέβαια είναι ότι μέσα σ΄ αυτή την οικονομική θύελλα την οποία βιώνουμε οι ώρες πτήσεις των VIP αεροσκαφών διαπιστώνουμε ότι δεν μειώνονται,όπως θα ήταν και το αναμενόμενο.

Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν κατατεθεί στη Βουλή το 2010 και το 2011 έγιναν περίπου οι ίδιες πτήσεις 134 φέτος και περίπου 140 πέρσι.Η ώρα πτήσης κάθε VIP αεροσκάφους κοστίζει στον Έλληνα φορολογούμενο κατά μέσο όρο 5000 ευρώ. Υποτίθεται ότι τα VIP αεροσκάφη χρησιμοποιούνται για περιπτώσεις που υπάρχει έκτακτη ανάγκη μετακίνησης.Θα είχε λοιπόν ενδιαφέρον να ανακοίνωνε η ΠΑ τους προορισμούς των 134 πτήσεων που έκαναν τα VIP αεροσκάφη της μέσα στο 2011,για να βγουν και κάποια συμπεράσματα για το "έκτακτο των περιστάσεων". 

Δεν υπάρχουν σχόλια: